Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
За добу поліцейські зафіксували 6 випадків ошуканства: жителі Житомирщини втратили понад 150 тис. грн

За добу поліцейські зафіксували 6 випадків ошуканства: жителі Житомирщини втратили понад 150 тис. грн

18-08-2022
За минулу добу 17 серпня поліція області зафіксувала шість випадків ошуканства. Через різні шахрайські схеми жителі регіону втратили в сумі понад 150 тис. грн.

Про це 18 серпня повідомляє ГУНП у Житомирській області.

«У м. Бердичеві правоохоронці обґрунтовано підозрюють 36-річну місцеву жительку в ошуканстві з мобільним телефоном. Жінка під приводом здійснення термінового дзвінка заволоділа ґаджетом бердичівлянина і зникла разом зі своєю здобиччю. Правоохоронці встановили її місцеперебування. Усі обставини з’ясовуються в рамках подальшого кримінального провадження», - йдеться у повідомленні.

Також у ГУНП зазначають, що до Житомирського райуправління поліції звернувся 48-річний чоловік, який розповів про дзвінок нібито банківського працівника. Той, мовляв, сповістив, що невідомі намагаються зняти з рахунку заявника гроші і запропонував відкрити мобільний додаток. Після найпростіших маніпуляцій з розголошенням особистої інформації з рахунку чоловіка дійсно зникли понад 60 тисяч гривень. Ще один житомирянин заявив про ошуканство з нібито мобільним додатком. За його словами, в одному з месенджерів він за посиланням перейшов до боту банківської установи для оформлення електронного підпису. А після введення запрошених даних своїх карток з рахунків було знято заощадження загалом близько 20 тисяч гривень.

«Одразу двоє жителів Житомирщини постраждали у результаті популярної схеми «рідний у халепі». 74-річний житель обласного центру віддав кур’єру 40 тисяч гривень для лікування своєї доньки, яка нібито потрапила в ДТП. Таку тривожну звістку пенсіонерові сповістив невідомий абонент, що назвався лікарем», - розповідають у пресслужбі поліції.

Пресслужба ГУНП також повідомляє про ще 2 випадки ошуканства.

«Ще одна 52-річна жінка, жителька м. Овруча, повірила повідомленню про затримання її доньки за поранення іншої людини. Таку, як виявилось згодом, казку розповіла телефоном невідома жінка, яка назвалась поліцейською. Тож виручаючи з уявної халепи дочку, заявниця потрапила у справжню, перерахувавши на названий їй рахунок 20 тисяч гривень. Жителька Романівської громади замовила через інтернет-мережу продуктовий набір, оголошення про продаж якого знайшла в одній із соцмереж. Оплативши наперед 7,5 тисяч гривень, жінка так і не діждалась свого замовлення, а зв'язок з контактною особою увірвався», - додали у пресслужбі ГУНП.

В усіх випадках тривають досудові розслідування за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України, у рамках яких поліцейські встановлюють причетних до кримінальних діянь.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини