Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Ректор Житомирської політехніки розповів про найуспішнішу вступну кампанію за 10 років

Ректор Житомирської політехніки розповів про найуспішнішу вступну кампанію за 10 років

13-09-2022
12 вересня студенти-першокурсники Житомирської Політехніки розпочали офлайн навчання. Цього року до університету зараховані дві тисячі 700 студентів, що є найкращим показником вступної кампанії за останні 10 років.

Про це в етері Українського радіо Житомир розповів ректор Державного університету "Житомирська політехніка" Віктор Євдокимов.

Ректор закладу вищого освіти каже, що цього року були випадки, коли отримували по кілька десятків комплектів документів від випускників однієї школи.

"Ми були приємно здивовані, аналізуючи абітурієнтів з нашого регіону, з області та Житомира, коли ми отримували по 40-50 комплектів документів від випускників з однієї школи. Діти цілим 11 класом або двома класами вступали до нас навчатись. Тобто обласна, міська влада переконала абітурієнтів у можливості забезпечити безпечну і якісну підготовку в місцевих закладах вищої освіти. А діти свідомо визначились з тим, що вони залишаються в Україні та в Житомирі", – сказав під час етеру Віктор Євдокимов.

За його словами, у виші вперше в регіоні впроваджується дуальна форма освіти. Це форма здобуття освіти у партнерстві з малим, середнім та великим бізнесом, коли частина знань отримується в аудиторіях, а навички — на підприємствах-партнерах.

"Саме у дуальній освіті війна змінила ситуацію на краще, бо підприємства області, на жаль, втратили своїх кваліфікованих фахівців. Частина з них мобілізовані, вони боронять Україну на фронті, частина виїхала за кордон, і зараз підприємства потерпають від нестачі фахівців. Тому співпраця навчального закладу та бізнесу лише посилюється задля заповнення тієї прогалини праці, яка виникла. Житомирська політехніка на сьогодні має щонайменше пів сотні таких договорів з підприємствами, бізнесом та державними установами
", – розповів ректор навчального закладу.

Щодо пріоритетності спеціальностей, які фінансуються державою, то їх структура змінилася, каже Віктор Євдокимов. Зараз вона більш зорієнтована на спеціальності, які будуть потрібні в період повоєнної відбудови України.

"Ми говоримо практично про всі технічні спеціальності: ті, що пов’язані з комп’ютерними науками, кібербезпекої, це фахівці з телекомунікацій, біомедичної інженерії, фахівці в будівельній галузі, у гірництві. Нам потрібно було по максимуму набрати студентів на високотехнологічні спеціальності, які сьогодні у пріоритетній підтримці держави, бо таких фахівців на ринку праці буде катастрофічно не вистачати. І ми з цим справились", – сказав Віктор Євдокимов.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини