Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
СБУ викрила двох колаборантів на Житомирщині: підтримували державу-агресора з-за ґрат та у регіональній держустанові

СБУ викрила двох колаборантів на Житомирщині: підтримували державу-агресора з-за ґрат та у регіональній держустанові

24-09-2022
Співробітники Служби безпеки України продовжують системну роботу з викриття колаборантів і зрадників.

На Житомирщині на відкритій підтримці окупаційної армії рф та поширенні ворожих маніпулятивних наративів викрито засудженого за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України та посадовця однієї з регіональних держустанов.

За даними слідства, «знайшов себе» у всебічній підтримці дій та рішень держави-агресора у загальнодоступній соцмережі екстанкіст т.зв. окремого танкового батальйону «дизель» так званої «днр». Наразі ця особа відбуває покарання у спецустанові на Житомирщині.

Зловмисник із жовтня 2016 по січень 2019 року, перебуваючи на посаді водія танку Т-72, брав участь у бойових діях проти українських правоохоронців і військовослужбовців ЗСУ на території Донеччини.

Танкіста затримали українські бійці, коли бойовик намагався перетнути лінію розмежування. За злочини проти України його визнано винним за ч.2 ст.110, ч.2 ст.260, ч.1 ст.258-3, ч.1 ст.70 КК України і засуджено до 8 років ув’язнення.

Вже перебуваючи у місцевому спецзакладі (куди його перевели після повномасштабного військового вторгнення загарбників в Україну) та використовуючи незаконний доступ до мобільного терміналу й інтернету, на власній сторінці у соцмережі ув’язнений почав розміщувати матеріали, у яких вітав так зване «звільнення південної новоросії» та підтримував «спеціальну воєнну операцію рф».

Крім того, він звинувачував у обстрілах цивільного населення самих українських військових та називав ці ракетно-бомбові удари «провокаціями маріонеткового уряду України з метою розсварити два братні народи».

Також він ображав наших оборонців, називаючи їх «реінкарнованими карателями», і переконував у нібито безглуздості опору окупантам.

Всебічну публічну підтримку так званої «політики путіна» щодо України надавав і посадовець однієї з регіональних держустанов.

У розмовах зі своїми колегами він визнавав правильним повномасштабне воєнне вторгнення окупантів в Україну, в ході якого нібито «братній народ допомагає нам звільняти наші території від фашистського режиму».

Необхідність проведення так званої «спеціальної військової операції рф» він аргументував нібито бажанням путіна врятувати нас від бандерівців та допомогти у боротьбі з націоналістами.

Посадовець на широкий загал називав «фейками» і «постановками» звірства та військові злочини рашистів у Бучі й Ірпіні.

Також чоловік відкрито стверджував, що прихід представників рф до влади в Україні піде виключно на користь нашій державі – начебто значно підніме економіку і рівень життя громадян.

Обом фігурантам кримінальних проваджень дізнавачі Служби безпеки України повідомили про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти стосовно колаборантів скеровано до суду для розгляду по суті.

Блокували протиправну діяльність ворожих колаборантів співробітники Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини