Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирській області СБУ викрила декількох прокремлівських агітаторів

У Житомирській області СБУ викрила декількох прокремлівських агітаторів

18-10-2022
На Житомирщині Служба безпеки України продовжує системно виявляти та блокувати ворожих пропагандистів, які виправдовують російську агресію, розповсюджують матеріали із закликами до агресивної війни та геноциду українців, а також дискредитують наших захисників.

Про це 18 жовтня повідомили у пресслужбі СБУ в Житомирській області.

"Цього разу лобістами «руского міра» у соцмережах виявилися мешканці Житомира, Новограда-Волинського, сіл Житомирського та Бердичівського району. Двоє з них є громадянами рф, які упродовж останніх десятиліть проживають на території нашого регіону. За даними слідства Управління СБ України в Житомирській області, для поширення контенту із протиправними закликами вони використовували власні сторінки у російській соціальній мережі «Однокласники», яка заборонена в Україні.

Зокрема, громадянка рф, яка нині мешкає у обласному центрі, у своїх дописах відверто захоплювалася подвигами так званих «вєжлівих людей», раділа «успіхам» рашистів на фронтах і сумувала за їхніми втратами. Крім того, вона публічно зневажала тих, хто захищає нашу державу у лавах Збройних Сил, а самих українців, серед яких жила останні роки, називала «нацистами»", -
йдеться у повідомленні.

Житель Новограда-Волинського, який теж має громадянство держави-агресора, у своїх публікаціях публічно принижував наших воїнів-захисників Маріуполя та зневажливо висловлювався на їхню адресу. Встановлено також, що підозрюваний настільки захоплювався і підтримував військових злочинців-ватажків терорганізацій «днр/лнр», що пропонував після окупації Києва перейменувати центральні вулиці столиці на їхню «честь».

Даним зловмисникам слідчі СБУ повідомили про підозру за ч.2 ст. 436-2 (поширення матеріалів із виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Розповсюдження публічних закликів до агресивної війни (ст.436 КК України) – злочин, в якому слідчі органів безпеки підозрюють ще одного уродженця рф-мешканця Бердичівського району. У забороненій соцмережі прибічник путінізму активно підтримував агресора та розміщував «петиції» до росії із закликом фізичної «зачистки» України – від бандитських формувань, військовослужбовців Збройних Сил і добробатів, а також від українських правоохоронців. Крім того, він закликав українських захисників не чинити опір окупантам і здаватися у полон зі зброєю в руках.

Їхній однодумець із Житомирського району теж активно публікував у соцмережі наративи російської пропаганди із так званими «обґрунтуваннями» причин збройної агресії рф проти України.

Також він поширював заклики до рашистських окупантів щодо якнайшвидшого «звільнення Києва від бандерівської сволоти» та безжального геноциду усіх патріотично налаштованих українців. Згідно з цими дописами, окупанти повинні зрівняти із землею позиції наших захисників і не брати їх у полон.

Призначені СБУ експертизи підтвердили протиправний характер публікацій фігуранта справи та його причетність до їх розповсюдження. Слідчі спецслужби повідомили зловмиснику про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

- ст.436 (пропаганда війни);

- ч.2 ст.436-2 (поширення матеріалів із виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників);

- ч.2 ст.442 (розповсюдження матеріалів із закликами до геноциду).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях провадили слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Наразі обвинувальні акти стосовно чотирьох фігурантів справ скеровано до суду для розгляду по суті.

У Житомирській області СБУ викрила декількох прокремлівських агітаторів

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини