Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Поштові шахраї: житомирянка отримала посилку, яку не замовляла. ВІДЕО

Поштові шахраї: житомирянка отримала посилку, яку не замовляла. ВІДЕО

28-10-2022
Житомирянці Олесі Давидович надійшла у відділення "Нової пошти" посилка, яку вона не замовляла. Всередині посилки, замість зазначеного в накладній товару, був папір, розповіла жінка кореспондентам про один із видів шахрайства.

Повідомлення про отримання посилки Олесі Давидович надійшло на Viber.

"Я одразу не зрозуміла, звідки і чому, тому що попередньо нічого не замовляла, – каже Олеся. – Через декілька днів я все ж з цікавості вирішила піти подивитися, що там. Дівчата на "Новій пошті" повідомили мені, що відправка з Дніпра. Там прізвище, ім'я, по-батькові відправника. І що прийшли навушники. До оплати 315 гривень".

Зі слів Олесі, вона вирішила спочатку відкрити і подивитися вміст пакунку. Там виявилася пачка сухих серветок. Відповідно за посилку жінка не сплачувала і її не забирала.

На пошті оформили акт, а Олеся Давидович зателефонувала на гарячу лінію та повідомила про шахрайство. Пізніше написала пост у Facebook.

"І як виявилося, таких людей, як я, було багато, – каже Олеся. – Тобто раніше вже були такі ситуації. І людям доволі часто приходять повідомлення про отримання посилки, яку вони не замовляли. Дехто з них просто не йде у відділення".

У відділенні "Нової пошти", куди Олеся ходила за отриманням посилки, підтвердили, що подібні випадки у них вже бували.

"В подібних ситуаціях ми клієнтам пропонуємо оглянути вантаж, – каже керівник третього житомирського відділення "Нова пошта" Олександр Мельниченко. – Клієнт оглядає і відмовляється одразу. Якщо він не хоче оглядати, тоді це вже відповідальність клієнта. "Нова пошта" несе відповідальність тільки за те, як ми доставили вантаж. За те, що людина забрала посилку, яку не замовляла, "Нова пошта" відповідальності не несе".


Журналісти звернулись за коментарем до правоохоронців. Тимчасово виконуючий обов'язки керівника Житомирського районного управління поліції Юрій Кондрацький каже, що жодного випадку звернень громадян до правоохоронних органів за подібним фактом шахрайства у Житомирі ще не було,

"Ми для себе тепер візьмемо на контроль даний вид шахрайства. І ми промоніторимо усі відділення "Нової пошти", які нам підпорядковуються, з метою встановлення нових фактів. На сьогодення ми мусимо визнати, що є дуже багато фактів шахрайства, і тому наших громадян я прошу звертатися до нас з метою перевірки фактів скоєння подібних правопорушень", – каже Юрій Кондрацький.

За словами правоохоронця, телефон чергової частини 40-74-75. На нього можна телефонувати у будь-який час. Черговий з'єднає з працівниками, які займаються розкриттям шахрайства. Якщо громадянин зателефонує нам, буде відповідна комунікація поліції та громади, каже Юрій Кондрацький.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини