Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Малині думають закрити пологове відділення

У Малині думають закрити пологове відділення

15-12-2022
У Малині розглядали питання щодо майбутнього фінансування лікарні та долі пологового відділення.

Про це інформує пресслужба Малинської міської ради.

Після нещодавньої наради представників Міністерства охорони здоров’я з керівниками медичних закладів їм було доведено, що фінансування на наступний рік суттєво зменшиться. Тому питання подальшої роботи Малинської лікарні було розглянуто представниками депутатських фракцій. Заслухано керівника установи Антона Гончарука.

"На сьогодні наша лікарня має укладену угоду з НСЗУ (Національною службою здоров’я України) на 18 пакетів послуг. Згідно з цими пакетами ми й отримуємо фінансування, основні видатки якого спрямовані на заробітну плату. З початку цього року посадові оклади медперсоналу значно зросли. Постійно збільшувалися ціни на паливо, медикаменти, харчування. Проте держава не враховувала всі ці підвищення і фінансувала заклади, в тому числі й наш, на рівні минулих років.

Щодо наступного року, то навіть ці видатки, як зазначили у Міністерстві, будуть зменшені на 40%. Якщо говорити мовою цифр, то щомісяця на заробітну плату лікарні не вистачало близько півмільйона гривень. До сьогодні нам ще вдавалося вирівняти ситуацію за рахунок раніше зекономлених коштів. Але як бути далі, питання відкрите.

Зважаючи на таку складну ситуацію, спільно було вирішено здійснити ряд заходів. Вони стосуватимуться насамперед реорганізації наявних відділень. Таким чином лікарня матиме 7 відділень. Це реанімація, неврологія, терапевтичного профілю, яке об’єднає дитячу і дорослу терапію, акушерсько-гінекологічне, хірургічно-травматологічне, інфекційне, реабілітаційне. Операційний блок стане ургентним і функціонуватиме за потреби. Через оптимізацію кількості відділень, швидше за все, буде частково вивільнено певну кількість медичних працівників, проте збережено більшість персоналу.

Окремо слід сказати про роботу пологового відділення. Останніми роками кількість пологів у Малинській лікарні є, на жаль, недостатньою, щоб отримувати належне державне фінансування. Тому доручено спеціально створеній комісії перевірити роботу керівника пологового відділення і персоналу та зробити висновки. А депутати та керівництво установи зараз шукають можливості для повноцінного функціонування як цього відділення лікарні, так і закладу у цілому",
- зазначив Антон Гончарук.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини