Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Для житомирських школярів пошиють світловідбивні стрічки: з бюджету виділили кошти

Для житомирських школярів пошиють світловідбивні стрічки: з бюджету виділили кошти

15-12-2022
Житомирських учнів збираються забезпечити світловідбивними стрічками, пошитими за кошти міського бюджету.

Питання про виділення коштів обговорювали на черговій сесії Житомирської міської ради 15 грудня.

«Є економваріант убезпечення наших дітей під час дорожнього руху: ми купуємо (світловідбивну) стрічку і шиємо з резиночками (пов’язки), які одягаються на ліву і на праву руки. Дві такі пов’язки коштують 36 гривень. Ми повинні визначитися, яка категорія дітей в першу чергу повинна їх отримати», - сказав директор департаменту освіти Валентин Арендарчук.

Заступниця директора департаменту Світлана Ковтуненко зауважила, що бюджетна комісія пропонує на світловідбивні стрічки виділити 100 тис. грн, але цих коштів вистачить менш ніж на 3 тисячі дітей.

«Бюджетна комісія дала пропозицію і ми можемо забезпечити (стрічками) 2777 дітей, але сьогодні в школи ходить 16 тисяч дітей – це 44%, які на очному навчанні. Просимо збільшити виділення коштів з бюджету – не 100 тис. грн, а трохи більше, щоб хоча б закупити в три рази більше (матеріалів для стрічок – ред.), тому що 2777 дітей – це ні про що. Навіть якщо сьогодні ми виділимо (ці кошти), то з ІІ півріччя у нас збільшиться кількість дітей, які будуть відвідувати очно», - наголосила Світлана Ковтуненко.

Для забезпечення стрічками всіх учнів, які зараз відвідують навчальні заклади, треба виділити не менш ніж 500 тис. грн. Голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв зазначив, що комісія рекомендувала виділити 100 тис. грн «для початку».

«Треба зробити ці стрічки і подивитися, наскільки це буде актуально серед батьків. Якщо потрібно буде і буде актуально, то в нас найближчим часом ще будуть сесії, і ми можемо довиділити кошти і роздати ці стрічки. Але не хочеться наробити цих стрічок, щоб вони лежали на складах і ми не знали, що з ними робити. Якщо буде потреба – збільшимо виділення коштів. І як їх будуть роздавати: примусово чи за потребою батьків?», - сказав депутат Юрій Мойсеєв.

Мер Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що найближчим часом Верховна рада планує ухвалити закон про відповідальність батьків, якщо дитина ходить без світловідбивного елементу. Мер запропонував виділити на світловідбивні стрічки для школярів більшу суму.

«Давайте виділимо, як пропонує департамент освіти, 320 тис. грн, але спочатку закупити (матеріали) на 100 тис. грн, подивитися, як воно йде, і якщо буде потреба – використати інші кошти з погодженням бюджетною комісією»
, - сказав Сергій Сухомлин.

Зрештою депутати проголосували за виділення 320 тис. грн на світловідбивні елементи та закликали департамент освіти проконтролювати, щоб з батьків не збирали за це кошти та не просили принести щось для пошиття стрічок.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини