Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
«Я міг пити пиво, коли прийшов полковник»: що говорив офіцер під час побиття строковика в навчальному центрі на Житомирщині

«Я міг пити пиво, коли прийшов полковник»: що говорив офіцер під час побиття строковика в навчальному центрі на Житомирщині

20-03-2023
Оприлюднено деталі скандалу в навчальному центрі на Житомирщині, де офіцер побив солдата.

Як випливає з викладеного в мережу аудіозапису інциденту, рядовий на ім'я Богдан, перебуваючи в наряді на КПП, не доповів командиру про те, що в частину прибув якийсь полковник. Імовірно, це стало причиною «виховної бесіди» лейтенанта з рядовим, яка супроводжувалася побиттям і матами. Через погану якість аудіозапису і велику кількість нецензурної лексики ми його не публікуємо.

Але на записі чутно, як лейтенант кричить солдату: «Я тебе зараз розірву! Ти мене почув? Я тебе зараз цим дрючком в!!! Чому ти ігнорував? Чому я прое… сьогодні полковника? Не чую відповіді, с.». Рядовий відповідає, що він не пам'ятає номер телефону лейтенанта. Чути звук від удару. Далі лейтенант продовжує кричати: «Чому ти прое… телефон? Той, хто заступає на КПП, мій телефон особисто заносить собі в голову! Ти в мене на зоні будеш ішачити! Я тебе буду вирубувати з одного удару, зал!!! Чому я сиджу, а він заходить? Він заходить, а я міг пити пиво? Я тебе зараз загашу!». На записі чути звук від ударів.

Нагадаємо, про інцидент у навчальному центрі повідомило видання «Інформатор», розмістивши відеозапис побиття офіцером солдата в присутності інших військовослужбовців. Незабаром стало відомо, що НП сталася в 190-му навчальному центрі, розташованому в Житомирській області.

Командир взводу роти охорони лейтенант Віктор Вітусевич на своїй сторінці у Facebook записав відеозвернення, у якому визнав побиття і заявив про свою готовність понести покарання. Військовий натякнув, що побитий ним солдат нібито вживав алкоголь.

За фактом інциденту Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування. Лейтенант Вітусевич, якого звинувачують у нестатутних взаєминах, був узятий під цілодобовий домашній арешт. Про це повідомили в ДБР. Якщо провину офіцера буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини