Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини

У житомирському парку гуляє дикий кабан: тварину ловитимуть у клітку-пастку. ФОТО

20-04-2023
У Житомирі в Шодуарівську парку 19 квітня помітили дикого кабана. Інформацію про це одразу передали екологічній інспекції, поліції, ДСНС та Центру захисту тварин. Тварину ловитимуть у клітку-пастку.

Про це розповів директор КП "Парк" Сергій Бондар.

За його словами, про дику тварину він дізнався від працівника парку ввечері 19 квітня.

У житомирському парку гуляє дикий кабан: тварину ловитимуть у клітку-пастку. ФОТО


"Зателефонував мій працівник-електрик, який проживає на набережній і відправив фотографії. На території парку з’явився дикий кабан. Він досить великий, візуально близько 150 кг, тварина агресивно не поводилася", – говорить Сергій Бондар.

Близько 19 години 19 квітня житомирянка Тетяна вперше помітила тварину неподалік свого будинку. Жінка розповіла, що бачила його і 20 квітня зранку.

"Вчора ввечері йдемо цими сходами й у канаві щось луснуло. Я у бік, а метри два від мене щось риється. Я до нього кажу: а ти де взявся, красунчик? Спочатку зрозуміло, що подумала, чи швидко я бігаю", – розповідає Тетяна.

"Вчора (19 квітня – ред.) мали єгерів викликати, – каже Тетяна, – думали, що може його зловили. Сьогодні вранці виходжу, а він собі спокійно ходить. Він нікого не чіпає. Я рахую, що він напевно чийсь, тому що надто спокійний, а вепри – вони ж стадні".

Де знаходиться дикий звір на території парку відслідковує охорона по камерах спостереження. Директор КП "Парк" говорить, що не варто наближатися близько до тварини, адже це може бути небезпечно.

"Якщо кабан реагує на вас спокійно, коли ви підходите до нього на відстань 10-15 метрів і нічого не відбувається – це не означає, що через хвилину він не може кинутися в бік людини і не нанести їй якесь ушкодження. Я дуже прошу всіх, не наближайтеся. Це дика тварина, вона все ж таки народилася і виросла в дикій природі", – говорить Сергій Бондар.

Мисливствознавець Столичного лісового офісу Андрій Шатило розповів Суспільному, що сьогодні (20 квітня – ред.) фахівці Баранівського лісгоспу пробуватимуть спіймати тварину.

"За допомогою клітки-пастки, приманивши його кормами та кукурудзою, спробуємо відловити, – говорить Андрій Шатило. – Після чого ми деякий час його притримаємо, поспостерігаємо за ним, ветеринар огляне його. Можливо зробимо аналіз крові, чи тварина не хвора. Після цього повернемо в мисливські угіддя, в її природнє середовище".

Кандидат біологічних наук Іван Хомяк пояснює появу таких тварин у містах військовими діями.

"Оцінюючи завдані війною збитки на Київщині, ми постійно спостерігали за дуже високою синантропізацією диких кабанів. Вони не тільки заходять в зруйновані міста: Бучу, Ірпінь, Мощун. Мені доводилося зіштовхуватися один на один біля траси "Варшавка" з цілими сім’ями твариВ Житомирі в Шодуарівському парку В В , які дуже зближуються із людиною", – каже Іван Хомяк.

У житомирському парку гуляє дикий кабан: тварину ловитимуть у клітку-пастку. ФОТО

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини