Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Фельдшерсько-акушерські пункти на Житомирщині надаватимуть долікарську медичну допомогу

Фельдшерсько-акушерські пункти на Житомирщині надаватимуть долікарську медичну допомогу

07-10-2013
Зокрема, це стосується перебудови системи інформаційно-аналітичної служби, впорядкування документообігу та формування реєстрів – пацієнтів, лікувальних закладів, кадрів. Так, завдяки медичній реформі у селах і селищах міського типу відкриваються фельдшерсько-акушерські пункти, які покликані виконувати лікувально-профілактичну, санітарно-епідеміологічну роботу, а також санітарно-освітню роботу серед населення, про це повідомляє прес-служба обласної адміністрації.

В умовах сільської місцевості спостерігається зниження захворюваності та смертності дітей раннього віку, яке багато в чому залежить від правильної організації профілактичної роботи з дітьми в межах діяльності фельдшерсько-акушерського пункту.

4 жовтня в селі Троща Чуднівського району відкрили фельдшерсько-акушерський пункт, який надає медичну допомогу близько 900 жителям. Очолює заклад Юрій Дмитрук.

Приміщення, в якому знаходився медичний заклад, вкрай потребувало ремонту. Тому одним із пунктів програми соціального і економічного розвитку села було записано проведення ремонту частини приміщення сільського клубу під ФАП. З цією метою з бюджету сільської ради було спрямовано 60 тис. грн. Проте цих коштів не вистачило, аби завершити ремонтні роботи. За допомогою керівництво ФАПу звернулося до місцевого господарства ТОВ «Аграрний фонд Терещенка», яке й виступило основним спонсором реалізації цього проекту. На виділені кошти були придбані газові конвектори. Із 15-ти приватних підприємців, які зареєстровані на території села, – 8 надали допомогу у відновленні ФАПу. Всі роботи виконувалися власними силами.

Під час відкриття фельдшерсько-акушерського пункту в Трощі голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук зазначив, що місцеві жителі менше говорять, а більше роблять.

«Приїжджаючи на свою малу батьківщину, на землю, де я зростав і навчався, складається приємне враження про те, що тут люди менше балакають, а більше роблять, – зауважив Сергій Миколайович. – Я не побачив у районі сердитих і брутальних людей, які «хапають за полу» і кричать «допоможи». Я задоволений роботою голів районної ради та районної адміністрації, адже вони разом злагоджено працюють. Мені б дуже хотілося, аби люди більше помічали доброго, і на основі цього рухалися вперед, тому що на негативі неможливо помітити світлого».

Реформа охорони здоров’я, за словами керівника Житомирської області, передовсім потрібна для того, аби ми вчилися доглядати себе та не чекали постійної безкоштовної допомоги. Чинна влада сподівається на те, що з відкриттям в області фельдшерсько-акушерських пунктів населення зможе отримати долікарську медичну допомогу.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини