Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Багатодітного батька засуджено за побиття сина

Багатодітного батька засуджено за побиття сина

10-10-2013
Подружньому життю присвячено чимало прислів’ї, приказок, оповідок, легенд, які прийнято називати “народною мудрістю”. Це очевидно — практично майже кожен має свій власний досвід сімейного життя, а тому як ніхто інший знає що це таке і що про це можна розказати. Тільки от момент: чимало прислів’їв та приказок, приурочених до подій у сім’ї, чомусь певною мірою виправдовують насильство, яке нерідко має місце. Згадайте: “Б’є, значить — любить”, “Милі сваряться — тільки тішаться”... Цей список можна продовжувати.

Певно, той, хто колись вигадав подібні твердження, сам навряд чи зіштовхувався з подібним. Інакше б нізащо такого не говорив...
Звісно, кожен сам собі вибирає долю, як і супутника життя. У тому числі: чи терпіти увесь вік побої та знущання у сім’ї, чи в один момент набратися сміливості і розірвати замкнене коло. Значна гірша ситуація у дітей: навіть при найбільшому бажанні від їхньої волі практично нічого не залежить: вони не можуть змінити собі батьків чи захиститися від їхньої сваволі. Особливо, коли це відбувається у зовсім юному віці.

Втішає лише те, що певним захисником дітей у подібних ситуаціях є закон. Та далеко не завжди він всесильний: довести факт знущання батьків над дітьми достатньо складно. Особливо, коли останні не звикли виносити “сміття” із домівки. Тож, коли подібна справа, зрештою, доходить до суду, це вже стає ледь не сенсацією, хоча, на перший погляд, вона і є буденною.

Розгляд однієї із таких справ було завершено днями у Бердичівському міськрайонному суді. У провадженні судді Олександра Дубцова перебувало кримінальне провадження проти молодого чоловіка, батька чотирьох дітей. Сім’ю, в якій проживають діти, можна назвати відносно благополучною. Принаймні, тато працює водієм на хлібозаводі, мама доглядає за малечою. Тільки от сварки у родині допікають.

Одна із них них і довела чоловіка до лави підсудних. Прийшовши якось із роботи, напідпитку, чоловік взявся виховувати старшого сина. Останній не надто поспішав слухати батька. Певно, глава сім’ї вирішив провчити нащадка, але хлопець почав тікати з хати. Батько, звісно — давай наздоганяти. Захопившись погонею, чоловік не зчувся, як під ноги йому потрапив молодший син. Перешкоди батько не відчув, а малий, відлетівши, вдарився грудьми та лівою рукою об дерев’яний комод. Наслідок — перелом руки та сильний забій грудної клітки.

На щастя, ця подія не залишилася поза увагою правоохоронців, які отримали відповідний сигнал із лікарні, куди за допомогою звернулася мати хлопчика. Проти чоловіка було відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 128 Кримінального Кодексу України — необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

За це діяння чоловікові загрожувало покарання у вигляді виправних робіт або обмеження волі на строк до двох років. Та все ж, зваживши всі “за” і “проти”, Олександр Дубцов вирішив, що адекватною мірою покарання для багатодітного батька стане мінімально можливе — сто п’ятдесят годин громадських робіт. Мабуть, що це логічно: батька можна було б і ув’язнити, проте тоді сім’я втратила б сякого-такого, але годувальника, і призначити громадські роботи, які теж не вихід — частину заробітку чоловік змушений був би віддавати державі, а не нести у родину. Зате тепер він буде безкоштовно допомагати двірникам мести бердичівські вулиці чи прибирати на кладовищі. Заодно, буде гарна нагода замислитися над своєю поведінкою...

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини