Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
'Народне

Народне Віче Малинщини засудило злочинні дії влади - вимагають імпічмент, відставки та підтримує учасників Євромайдану. ФОТО

05-12-2013
4 грудня у м. Малин після засідання позачергової сесії в актовому залі Малинської РДА з ініціативи штабу національного спротиву об’єднаних політичних партій (ВО «Свобода»,ВО «Батьківщина», ПП «Удар», УНП)та громадських організацій (Всеукраїнське ветеранське об’єднання , ГО «Всеукраїнське об`єднання «Легіон Честі) Малинщини відбулось Народне Віче Малинщини.

Народне Віче Малинщини засудило злочинні дії влади - вимагають імпічмент, відставки та підтримує учасників Євромайдану. ФОТО

Народне Віче Малинщини засудило злочинні дії влади - вимагають імпічмент, відставки та підтримує учасників Євромайдану. ФОТО


В президії були члени штабу національного спротиву Малинщини.

По засудженню дій влади та про підтримку учасників Євромайдану виступали члени Штабу та представники громади присутні на Народному віче.

Голова Штабу , голова міської організації ПП «Удар» Володимир Литвиненко довів до відома інформацію про створення Штабу національного спротиву на Малинщині.

Перша виступаюча пенсіонерка Валентина Кулаківська запропонувала включити до резолюції вимогу до народного депутата України по Малинському виборчому округу №66 Віталія Журавського з вимогою надати офіційно власну оцінку антиконституційним діям влади проти учасників Євромайдану та зради урядом і президентом України обраному праву народом України вступу Україні до Євросоюзу асоціативним членом. Вимога була включена до резолюції Народного Віче.

Голова місцевої організації Всеукраїнського ветеранського об`єднання , член Штабу Олександр Грищенко розповів про ситуацію на Майдані Незалежності та закликав малинчан кожної неділі від`їзджати електропотягом до Києва на допомогу «Євромайдану».

Депутат Малинської міської ради , член фракції ВО «Батьківщина» Андрійцев вимагав розслідування фактів побиття та розгону громадян Україні на «Євромайдані».

Член Малинської міської ПО ВО «Свобода» , поет-пісняр Володимр Канюка закликав підтримати «Євромайдан» та зачитав декілька власних віршів про ці доленосні хоча і трагічні події.

Голова місцевої УНП ,член Штабу Ярослав Дмитренко розповів про утиски проти місцевих студентів що підтримують «Євромайдан» зі сторони адміністрацій місцевих навчальних закладів.

Колишня голова профспілки Малинської паперової фабрики , нині пенсіонерка , Мойсієнко О. М.

Вимагала включити до резолюції вимоги до судів всіх рівнів з вимогою не виносити незаконні рішення та вироки іменем народу України проти конституційних прав громадян України та про заборони мирних зібрань і протестів. Вона попросила інформувати громаду про пункти прийому допомоги «Євромайдану» в м. Малині.

Голова міської ПО ВО «Батьківщина» , член Штабу , довела до відома інформацію про організацію ,діяльність пунктів збору допомоги для «Євромайдану» та механізм доставки допомоги на «Євромайдан».

Пенсіонер Семенюк О.П розповів про соціальну несправедливість у країні та відсутність впевненості у дітей та молоді в цивілізованому , справедливому , достойному майбутньому.

Найдовше виступав голова Малинської міської ПО ВО «Свобода» , президент ГО «ВО «Легіон Честі» , член Штабу Василь Федоренко. Він звинуватив Януковича у повній відсутності виконання обов’язків Гаранта прав і свобод , повним нехтуванням Конституцією , діючим законодавством та самим українським народом. Для прикладу зачитав враховуючи дефіцит часу , тільки декілька десятків статей Основного Закону держави .

Зокрема звинуватив Януковича у невиконанні обов`язків щодо Розділу 5. Президент України, ст106,п.27 «здійснює помилування» та «Президент України не може передавати свої повноваження іншим особам або органам» ( і відповідно щодо помилування). Наголосив про діючі норми законодавства щодо використання спецпідрозділів та силових структур , про законність використання спецзасобів (щити,кийки, гази, шумові гранати і т.д.). В.Федоренко протягом значного терміну свого життя був не просто правоохоронцем , а тренером-інструкторм Сил оперативного реагування МВС то питання законності дій «беркутят» , «барсів» , інших спецпризначенців знає «зсередини».

Народне Віче Малинщини засудило злочинні дії влади - вимагають імпічмент, відставки та підтримує учасників Євромайдану. ФОТО


Народне Віче Малинщини засудило злочинні дії влади - вимагають імпічмент, відставки та підтримує учасників Євромайдану. ФОТО


Народне Віче Малинщини засудило злочинні дії влади - вимагають імпічмент, відставки та підтримує учасників Євромайдану. ФОТО


Він наголосив на забороні арештів , допитів і судових розглядів проти неповнолітніх без присутності батьків. Він звинуватив Януковича у перетворенні України з демократичної республіки спочатку в авторитарну систему влади , а за останні місяці у тоталітарну.

Щодо Азарова він сказав «Азаров такий же головний бандит , мародер і злодій який зі своєю бандою пограбував народ , обдирає підприємців незаконними поборами, грабує пенсіонерів встановлюючи всім пересічним українцям мінімальну пенсію в 900 грн., винищує середній клас та підприємництво , по суті ліквідує медицину для людей , перетворив систему влади та правила стосунків між людьми та чиновниками в загальну , безкарну , вседозволену систему здирництва , поборів та хабарів. Економіка або зруйнована або в деяких галузях в пещерному стані . Вони підчистили золоті державні резерви , набрали повні власні закрома мільярдних позик і далі гребуть аби за них віддавали борги наші діти та внуки.

За три роки вони вдвічі набрались більше боргів ніж за попередні 19 років. Вони мають вже давно європейське життя а ми життя рабів у ханстві Януковича-Азарова.

Азаров за поломані руки ,ноги , ребра , хребти , пробиті животи вагітним , проломані черепи тисячам українцям в тому числі дітям просто вибачається і тягне руку , а через хвилину зрозумівши що залишається на посаді вже погрожує силою «Беркуту», «тітушок», іншими звіринцями проти мітингувальників , страйкарів та їх сімей.»

У свавіллі , самодурстві і нехтуванням регламентом ВРУ , Конституцією і діючим законодавством Федоренко звинуватив голову Верховної Зради т.Рибака.

Разом з тим в кінці виступу він розповів про можливість мирного , але і радикального виходу з цієї критичної ситуації « Це: Перехідний уряд національної довіри , нове виборче законодавство по виборам Президента , ВРУ та місцевих рад, переформатування складу ЦВК та саморозпуск і нові вибори Президента і Парламенту.»

Закінчив виступ словами «Не будьте байдужими , не стоїть осторонь, бо разом ми сила , а поодинці нам могила !».

За резолюцію Народного Віче всі проголосували одноголосно .

Головні вимоги і звернення в резолюції :

Ми вимагаємо :

1. Розпочати процедуру імпічменту Президенту України Януковичу у Верховній Раді Україні.

2. Негайної відставки Уряду Азарова у повному складі.

3. Притягнення до кримінальної відповідальності міністра МВС Захарченка та інших посадових осіб причетних до звірячого побиття студентів і незаконних дій правоохоронних органів щодо щоденного насильства по розгону учасників Євромайдану та до репресивних дій влади в регіонах проти студентів і учасників Євромайдану .

4. Розпуску Верховної Ради яка не спромоглась відправити у відставку Уряд М.Азарова.

5. Розпуску , по суті жандармських , каральних спецпідрозділів МВС «Беркут» та «Барс» за недотримання присяги народу України , Конституції України та протиправних , звірячих дій проти народу України на Євромайдані.

Ми звертаємось :

1. До народного депутата України по Малинському виборчому округу №66 Віталія Журавського з вимогою надати офіційно власну оцінку антиконституційним діям влади проти учасників Євромайдану та зради урядом і президентом України обраному праву народом України вступу Україні до Євросоюзу асоціативним членом.

2. До судів всіх рівнів з вимогою не виносити незаконні рішення та вироки іменем народу України проти конституційних прав громадян України .

3. До жителів м. Малин і Малинського району з проханням про допомогу учасникам Євромайдану одягом , транспортом, продуктами , медикаментами , матеріально і фінансово .

На завершення Віче всі присутні виконали гімн України.
Джерело статті: ІНФОМАЛИН

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини