Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Ліквідовано озброєну банду, яка тримала в страху всю Житомирщину

Ліквідовано озброєну банду, яка тримала в страху всю Житомирщину

20-01-2014
Слідчим управлінням УМВС України в області закінчено розслідування кримінального провадження за матеріалами УБОЗу відносно організованої злочинної групи у складі 10 чоловік, які упродовж минулого року вчиняли розбійні напади на жителів Житомирщини. Нині бандитам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Діяльність бандитської групи позначилась низкою резонансних злочинів, вчинених на території Житомирщини відносно місцевих жителів. Серед потерпілих приватні підприємці, таксисти, керівники підприємств. Обвинувачені, чия діяльність скеровувалась засудженим 23-річним уродженцем Хмельниччини, нападали зухвало, цинічно та заздалегідь сплановано.

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, у кожному із встановлених епізодів злочинів виконавці протиправних діянь чергувались, аби максимально замаскувати сліди:
- Після вчинення чергового нападу обвинувачені залишали територію області й деякий час відсиджувались в інших регіонах. Наступний злочин вчиняли уже їх спільники. Загалом між нападами проходило до місяця.

До складу організованої банди входили чоловіки віком від 23-х до 52-х років, жителі Хмельниччини, Черкащини, Донеччини, Луганщини, Закарпаття та Житомирщини, усі непрацюючі та раніше судимі. Для своїх злочинних цілей нападники використовували зброю.

Серед епізодів їх злочинної діяльності – напад на родину одного з керівників відкритого акціонерного товариства у Коростені, який стався у травні 2013 року. Тоді двоє бандитів на світанку ввірвались до будинку та, погрожуючи насильством і застосовуючи зброю, забрали з будинку значні кошти. Лише дивом ніхто з людей не постраждав. Третій спільник, як було встановлено у ході досудового розслідування, стежив за ситуацією на вулиці.

- Затримали основну частину банди після скоєння ними чергового розбійного нападу у червні 2013 року, - повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Ігор Заєць. – Підозрювані переховувались у Кам’янець-Подільському Хмельницької області. Інші були затримані уже до цього або відразу потому.

Наразі кримінальне провадження відносно 10 учасників озброєної банди за статтями 257 (Бандитизм), ч.4 ст. 187 (Розбій, вчинений організованою групою) та ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу передано до суду. Організатор банди відбуває покарання у місцях позбавлення волі, звідки і здійснював планування, керування та координацію її злочинної діяльності. Відносно інших учасників нині обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.

ruporzt.
Автор статті: Алла Ващенко

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини