Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомиряни віддають гроші шахраям за працевлаштування в Польщі

Житомиряни віддають гроші шахраям за працевлаштування в Польщі

05-02-2014
Відразу двоє жителів області на початку лютого звернулись до міліції із заявами про шахрайські дії невідомих під час спроби заявників працевлаштуватись за кордоном.

За обома випадками розпочаті досудові розслідування, особи ошуканців встановлені, триває їх розшук.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Житель одного з селищ Житомирщини ще навесні минулого року, вирішивши спробувати вдачу в чужих краях, активно почав шукати шляхи можливого виїзду за кордон для роботи. Незабаром така нагода знайшлася. Знайомі порекомендували чоловіка, який відправляє земляків до Польщі різноробочими. Новий знайомий назвався Русланом (авт. – ім’я змінено) і додав, що він житомирянин. За словами чоловіка, більша частина його друзів завдяки йому уже побували на роботах за кордоном, чим значно покращили своє матеріальне становище, і нині щиро вдячні. Для заробітчан гарантувалось офіційне працевлаштування, цілком пристойні умови проживання й, звісно, висока оплата праці – за нашими мірками.

За таку, майже, благодійну послугу Руслан взяв у 27-річного хлопця оплату – 25 тисяч гривень, запевнивши, що на новому місці роботи, уже за тиждень він заробить значно більше.

У нашому випадку заявник за кілька місяців справді поїхав до Польщі, дійсно отримав роботу, як і обіцялось, різноробочим, а от усе інше у дійсності виглядало інакше: житло – малопристосований для елементарних санітарних чи побутових потреб барак, оплата – мізерна, робота ненормована і нелегальна.

Повернувшись, як тільки це вдалося зробити (благо, Польща межує з Україною), чоловік відразу прийшов до міліції із заявою про шахрайські дії відносно нього.

Майже одночасно із ним до правоохоронців звернувся й 27-річний житель обласного центру. Його виїзд за кордон планувався за схожих обставин улітку минулого року, щоправда, як з’ясували оперативники, у цьому випадку посередником був інший спритник. Він отримав за свої послуги 1,5 тисячі євро, пообіцявши швидкий виїзд за кордон. Натомість взагалі ніби зник, обірвавши усі контакти із заявником. До речі, у того був лише його мобільний номер, а кілька підставних зустрічей відбувались завжди на нейтральній території. Тож перестати спілкуватись з ошуканим було не так і складно.

Як прокоментував ситуацію перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, наразі за обома випадками правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактами шахрайств. Особи можливих ошуканців встановлені, тривають їх розшуки.





На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини