Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Сидір Кізін зустрівся з делегацією МЗС Чеської Республіки. ФОТО

Сидір Кізін зустрівся з делегацією МЗС Чеської Республіки. ФОТО

14-04-2014
14 квітня голова облдержадміністрації Сидір Кізін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в України Іваном Почухом і делегацією МЗС Чеської Республіки.

Про це повідомляє Житомир-Онлайн посилаючись на сайт облдержадміністрації.

Вони обговорили перспективи подальшої міжрегіональної співпраці.

Розпочинаючи нараду, голова облдержадміністрації Сидір Кізін звернув увагу присутніх на те, що Чеську Республіку та Житомирщину пов’язує давня спільна історія.

«На нашій, житомирській, землі знайшли свій другий дім багато представників чеського народу, – зазначив посадовець, і додав: – Український народ, як і чеський, потерпав від окупації.

Нинішня суспільно-політична ситуація в Україні дуже нагадує ту трагедію, яку пережив чеський народ після Другої світової війни аж до кінця 80-х років. Будучи по факту незалежною державою, Чехія фактично керувалася з Кремля».

Він зауважив, що нині подібний сценарій Росія намагається запровадити і в Україні. При цьому Сидір Васильович сказав, що це є серйозною загрозою й для інших держав Східної Європи, зокрема Польщі та Чехії. Саме тому нова українська влада розраховує на підтримку чеських партнерів, котрі мали схожий досвід у недавньому минулому.

«Ми повинні бути разом перед лицем російської агресії. Ми просимо представників офіційної влади Чеської Республіки та громадян підтримати Україну, у тому числі – й дипломатично», – звернувся Сидір Кізін до представників чеської делегації.

Він також наголосив, що три місяці протистоянь на київському Майдані були боротьбою не стільки проти конкретного диктатора, скільки проти П’ятої колони Кремля – за власну демократію та незалежність.

«Програвши – режим Януковича відступив. Однак зараз за допомогою російських спеціальних підрозділів у Криму, а тепер і на Сході України, продовжує намагання повернутися і відновити контроль над країною. У цей складний період ми консолідуємо всі внутрішні сили, а також розраховуємо й на зовнішню підтримку», – пояснив Сидір Васильович.

Зі свого боку, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в України Іван Почух акцентував на тому, що мета візиту їхньої делегації – налагодження контактів із представниками нової влади в Україні. Нагадаємо, що у вересні минулого року делегація Чеської Республіки зі схожим візитом вже відвідувала Житомирщину.

«Тоді ми навіть і не могли уявляти, наскільки різкі зміни відбудуться в Україні за декілька місяців, – сказав Іван Почух. – Ми сподіваємося, що після падіння режиму колишнього Президента Україна стоїть на порозі нового періоду, коли ми зможемо обговорювати трансформацію, реформи та поліпшення бізнес-клімату».

Разом із тим, від імені Чеської Республіки політик висловився про готовність надати Україні повну дипломатичну, політичну та моральну підтримку у боротьбі із зовнішнім агресором.

«Але дуже важливо, що і Євросоюз усвідомив, яка серйозна ситуація складається на кодоні з найбільшою країною-сусідом.

Уже немає сумнівів у тому, що Росія здійснює втручання у внутрішню політику України. Але це величезна загроза для безпеки всього світу», – підкреслив він.

Сидір Кізін зустрівся з делегацією МЗС Чеської Республіки. ФОТО
Сидір Кізін зустрівся з делегацією МЗС Чеської Республіки. ФОТО
Сидір Кізін зустрівся з делегацією МЗС Чеської Республіки. ФОТО
Сидір Кізін зустрівся з делегацією МЗС Чеської Республіки. ФОТО





На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини