Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Прокурор Житомирщини наказав ловити крупну "корупційну рибу"

Прокурор Житомирщини наказав ловити крупну "корупційну рибу"

06-06-2014
У прокуратурі області відбулася розширена оперативна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан боротьби з організованою злочинністю та протидії корупції в області.

Про це Житомир-Онлайн повідомили в обласній прокуратурі.

На нараді взяли участь і виступили керівники правоохоронних органів області, начальники управлінь та відділів прокуратури області.

Відкриваючи оперативну нараду, прокурор області Дмитро Лубчук загострив увагу на тому, що заходи правоохоронних органів, спрямовані на протидію корупції, є малоефективними та не принесли реальних результатів.

«Аналіз показав, що роботу зведено до виявлення найпростіших корупційних проявів, у той час, коли головним критерієм оцінки мають бути факти викриття хабарництва, розкриття зловживань бюджетними коштами у великих і особливо великих розмірах», - підкреслив керівник відомства.

Прокурор області назвав негативні тенденції, зокрема, стосовно кримінальних проваджень, направлених до суду про злочини, пов’язані з одержанням неправомірної вигоди, кількість яких поточного року зменшилася удвічі.

«Відсутні позитивні напрацювання у викоріненні корупції в органах виконавчої влади, охорони довкілля, системі освіти, охорони здоров’я, земельній сфері, при здійсненні державних закупівель, де ціни завищуються у десятки разів», - констатував Дмитро Лубчук та зажадав від відповідальних осіб пояснити причини такої ситуації.

Боротьбу з корупцією переважно зведено до покарання окремих корупціонерів, у той час, коли злочинні схеми та причини залишаються не зруйнованими, зауважив він.

На оперативній нараді обговорено також проблеми, що існують у протидії корупції адміністративно-правовими заходами.

Прокурор області критично оцінив роботу усіх правоохоронних органів та поставив вимогу невідкладно вжити дієвих заходів, які реально вплинуть на стан протидії корупції в області.

Підсумовуючи обговорення проблем, Дмитро Лубчук акцентував увагу на тому, що «кожний факт корупційних діянь має розглядатися не просто як порушення законодавства, а насамперед, як злісне посягання на суспільну стабільність та ігнорування основних положень Конституції України».

P.S. Ми, як журналісти Репортера Житомира, вітаємо такі бажання нашої прокуратури і готові брати безпосередню участь в реальній боротьбі з корупцією та корупціонерами, висвітлюючи факти зловживань та інших злочинів чиновників.

Правда, сподіваємось, що все вище викладене не буде просто імітацією або не переросте в банальну "зачистку" конкурентів, адже, як показує історія нашої країни - "з системою (корупцією) не борються, її просто очолюють".


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини