Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Житомирщині контуженому мобілізованому відмовляють у статусі учасника бойових дій

На Житомирщині контуженому мобілізованому відмовляють у статусі учасника бойових дій

15-07-2014
Мобілізованому Сергію з Коростенщини (прізвище ми не вказуємо з етичних міркувань), який вижив у палаючому танку, відмовляють у статусі учасника бойових дій.

У березні 2014 року Сергія призвали на службу в 26-ту Бердичівську артилерійську бригаду та відправили захищати країну на Південь.

У травні під Херсоном вибухнув танк, в якому перебувало четверо військових. Вижити вдалося лише Сергію. Його викинуло із палаючого танку вибуховою хвилею.

Контуженого чоловіка близько місяця лікували на Півдні, а в червні привезли у Житомирський військовий госпіталь. Після нетривалого лікування пігулками Сергія виписали додому.
І хоча вдома і стіни мають лікувати, та чоловіку ставало дедалі гірше. Він фактично перестав спати і часто втрачав свідомість.

Після клопотань громадських організацій Житомира Сергія все ж поклали на лікування в Житомирську обласну клінічну лікарню ім. О.Ф.Гербачевського. Та виявилось, що безкоштовно проходити обстеження і отримувати необхідні медикаменти колишній мобілізований зможе лише протягом десяти днів.

Подальше лікування буде безоплатним, якщо чоловіку нададуть довідку з військової частини про присвоєння йому статусу учасника бойових дій, проте там цього робити не поспішають.

Старенька хвора мати Сергія з Коростенського району приїхала у Бердичів за довідкою для сина, де їй сказали, що видати такий документ не можуть.

Щонайменше місяць колишньому мобілізованому необхідно провести у лікарні. Один день лікування коштує від 500 до 700 гривень, а потім ще потрібна реабілітація.

Про проблеми з присвоєнням статусу учасника бойових дій говорять також рідні і самі мобілізовані 30-ї окремої Новоград-Волинської гвардійської механізованої бригади. Дружині чоловіка, який вже майже чотири місяці перебуває на Сході, у військовій частині сказали, що чоловіку не можуть надати статус учасника бойових дій, бо за документами він взагалі тільки проходить навчання. А дружина каже – він з самого початку був у Слов’янську.

Попри все, Сергій і мобілізований з 30-ї бригади ні про що не шкодують, бо пішли відстоювати цілісність країни і захищати людей не заради статусу учасника бойових дій і не через пільги, які передбачає цей статус. Переконані, що без вагань зробили б такий крок знову.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини