Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
У Житомирі відкрився тиждень Олега Ольжича

У Житомирі відкрився тиждень Олега Ольжича

22-07-2014
Покладанням квітів до пам’ятної дошки Олегу Ольжичу було урочисто відкрито тиждень пам’яті цього видатного українського поета, вченого, політичного діяча. 21 липня, у день народження нашого знаменитого земляка, вшанувати його пам’ять прийшли представники влади, інтелігенція, духовенство, молодь.

«Олег Ольжич прославив Житомирщину не тільки у віршах, а і дуже багато зробив як практик революційної боротьби, - наголосив у своєму виступі на мітингу голова облдержадміністрації Сидір Кізін. – І хоча він народився і хрестився у Житомирі, але це людина світу. Я хочу, щоб всі житомиряни, до яких зараз повертається Ольжич, заново відкрили для себе його поезію, разом із тією історією, в контексті якої вона писалася. Впевнений, що він повернеться до нас своїм словом, своїми ділами. Для нас це дуже важливо, тому що боротьба за українську державність червоною ниткою проходить крізь всю нашу тисячолітню історію. Я переконаний, що ми повернемо український Крим, рясно политий кров’ю українських козаків, які його відвоювали у Туреччини. Ми повернемо український Донбас».

Радник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Святослав Васильчук, виступивши на мітингу, наголосив на тому, що Олег Ольжич був одним із тих провідників нації, які гуртували народ на боротьбу за національну і державну незалежність України, а громадська активістка Олена Галагуза розповіла, що вирішується питання про створення музею нашого видатного земляка. Його планують встановити на тому місці, де стояв будинок, у якому народився палкий патріот, – на розі вулиць Олега Ольжича і Старовільської.

Цього ж дня в облдержадміністрації відкрили виставку, присвячену пам’яті Олега Ольжича. Її епіграфом стали слова нашого видатного поета-земляка: «Державу не твориться в будучині, державу будується нині».

Відкриваючи виставку, Сидір Кізін зазначив: «Вірші Олега Ольжича – це своєрідний код, який можна розгадати, читаючи історію України. Свого часу Житомир був столицею похідних груп, де зосереджувалася ціла плеяда борців за волю України. В той час у місті відновлювалися українські школи, а на будівлях з’являлися національні прапори. Саме Олег Ольжич у своїх творах яскраво описав нашу історію та вказав на те, які помилки не мають повторитися в майбутньому. За сучасних умов він надихає нас на національно-визвольну боротьбу. Закликаю всіх читати Олега Ольжича, адже його вірші є зараз надзвичайно актуальними».
У Житомирі відкрився тиждень Олега Ольжича
У Житомирі відкрився тиждень Олега Ольжича
У Житомирі відкрився тиждень Олега Ольжича

Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини