Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
При Райківській виправній колонії № 73 відкрили багатопрофільну лікарню для засуджених

При Райківській виправній колонії № 73 відкрили багатопрофільну лікарню для засуджених

10-09-2014
9 вересня при Райківській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області (№ 73) урочисто відкрили багатопрофільну лікарню.

Відтепер у відремонтованій лікувальній установі на 160 ліжок кваліфіковану допомогу отримуватимуть засуджені з усієї України, котрі мають соматичні та дерматовенерологічні захворювання, а також є ВІЛ-інфікованими. Ще 80 осіб зможуть лікуватися у стаціонарі терапевтичного відділення. Штатна чисельність працівників цього закладу представлена 33-ма лікарями та середнім медичним персоналом.

Відкриваючи захід, голова Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк і кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута перерізали символічну червону стрічку. Після цього приміщення відновленої лікарні освятив протоієрей Української православної церкви, благочинний Бердичівського округа отець Віталій.

«Який би контингент громадян не відбував покарання у цій колонії, але їхнє право на здорове життя захищене не лише державою, а й Богом. І ми зобов’язані про них піклуватися», – наголосив у своєму виступі голова Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк.

Зі свого боку, начальник управління Державної пенітенціарної служби України у Житомирській області Василь Бурак зазначив, що на сьогодні у шести установах виконання покарань нашого регіону перебуває 4150 осіб. Роботу профільних органів та установ забезпечують 1730 співробітників, із яких 1300 належить до атестованого складу.

«Завдяки допомозі керівництва Державної пенітенціарної служби України, Всеукраїнської громадської організації „Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ“ і зусиллям працівників Райківської виправної колонії № 73 за порівняно короткий час вдалося вирішити питання щодо перепрофілювання лікарні при установі та відкриття терапевтичного відділення на 80 ліжок», – пояснив Василь Бурак.

На відновлення медичного закладу ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ» спрямувала 480 тис. грн. Це кошти, які Глобальний фонд для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією надає у рамках міжнародної благодійної допомоги. На ці ж потреби витрачено ще 400 тис. грн від Державної пенітенціарної служби в Україні.

Голова координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ», заступник голови Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу Володимир Жовтняк розповів, що багатопрофільна лікарня при Райківській виправній колонії № 73 є вже третім закладом такого типу в Україні. Аналогічні лікувальні установи діють також у Донецькій і Херсонській областях.

Кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута вважає, що дотримання норм охорони здоров’я є вкрай важливим процесом навіть в установах виконання покарань.

«Ті люди, котрі перебувають у таких закладах, теж є членами нашого суспільства. Вони також хворіють і потребують допомоги кваліфікованих фахівців. Поліпшуючи умови охорони здоров’я в установах Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області, ми намагаємося протидіяти поширенню різних захворювань у майбутньому», – акцентував посадовець.

Відремонтована лікарня цілком відповідає санітарним нормам і вимогам галузевих стандартів. На це звернув увагу директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас.

Спілкуючись із журналістами, заступник начальника управління охорони здоров’я Державної пенітенціарної служби України Ігор Пєчєнога повідомив, що на сьогодні 6,1 % (5800 осіб) від загальної кількості засуджених є ВІЛ-інфекованими.

«Завдяки створенню, зокрема, цієї лікарні ми плануємо, що кількість хворих, які проходитимуть антиретровірусну терапію, зросте до трьох тисяч осіб. Цей показник дозволить значно зменшити смертність серед таких пацієнтів», – сказав посадовець.

Після відкриття лікарні учасники заходу ознайомилися з умовами організації медичного забезпечення осіб, позбавлених волі, та зразками продукції, що виготовляється підприємствами установ виконання покарань області.

Крім того, спеціальні загони Райківської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України (№ 73) також принагідно продемонстрували присутнім свої навички щодо умовного звільнення заручників і затримання злочинців.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини