Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Житомирщині у селі, де випалюють деревне вугілля, зафіксували перевищення норм викидів хімічних речовин

На Житомирщині у селі, де випалюють деревне вугілля, зафіксували перевищення норм викидів хімічних речовин

16-06-2016
У Лугинському районі на Житомирщині вже кілька років здійснюється господарська діяльність з випалювання деревного вугілля.

Проте громадськість обурена, адже розміщені такі господарства у межах населених пунктів, де жителі відчувають їдкий запах диму, а худоба не хоче пастися на полях.

Саме тому вчора, 15 червня, у смт Лугини відбулися громадські обговорення з питань правомірності та законності здійснення випалювання деревного вугілля.

Ініціатором такого заходу стала громадська еколого-експертна рада, яка утворена у районі з числа представників громадськості та громадських організацій.

Крім жителів та місцевої влади, участь у обговореннях взяли представники управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації і Державної екологічної інспекції в області.

Загалом у районі 13 суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність з випалювання деревного вугілля. Проте лише у двох із них є дозвіл на проведення такої господарської діяльності. При видачі дозволу має враховуватися думка громадськості. Жителі району запевняють, що зверталися до районної державної адміністрації зі своїми претензіями щодо ведення такої діяльності. Проте, за документами, звернення з'явилися лише після отримання підприємцями дозволів.

Представниками екологічної інспекції близько тижня тому було взято проби повітря у с.Запілля, де розміщено кілька бочок,в яких випалюється вугілля. За результатами досліджень виявлено незначне перевищення норм викидів хімічних речовин. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Жителі Лугинщини налаштовані категорично та вимагають припинення ведення зазначеної господарської діяльності на території району. Цю позицію розділяє і районна влада. Адже, крім забруднення повітря, "бочкарями" наноситься шкода і лісовим насадженням – для випалювання вугілля використовуються тільки цінні тверді породи дерев: дуба, берези, граба.

Еколого-експертна рада зібрала необхідні документи, аби вивчити питання глибше та знайти шляхи вирішення проблеми. Для цього громадськість визначила термін в один місяць. За цей час державні органи, які задіяні у зазначеному питанні, мають допрацювати усі "білі плями". Через місяць громада, влада і підприємці зберуться знову.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини