Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
У Чуднівському районі відкрили новий пункт швидкої допомоги

У Чуднівському районі відкрили новий пункт швидкої допомоги

21-07-2016
20 липня в смт Іванопіль Чуднівського району відкрито пункт тимчасового базування бригади швидкої допомоги КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради, який розташований в Іванопільській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Вітали місцевих жителів з приємною подією начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, головний лікар КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолій Сова, голова Чуднівської райдержадміністрації Петро Яригін.

«У Чуднівському районі це третій пункт «швидкої». Потреба у його відкритті була обумовлена зокрема й тим, що смт Іванопіль та прилеглі села розташовані на значній відстані від райцентру, за залізничним переїздом, який протягом дня доволі часто перекривається та зупиняє рух автотранспорту. Пункт обслуговуватиме 6,5 тисяч місцевих жителів, які проживають у радіусі 30 км», – наголосив голова Чуднівської райдержадміністрації Петро Яригін.

«Відкриття пункту – результат співпраці облдержадміністрації, обласної ради, районних органів влади, які сформували консолідований бюджет: 500 тис. грн з обласного бюджету і 300 тисяч - з районного. Крім того, протягом останніх років Іванопільською селищною радою на потреби охорони здоров’я місцевої громади було спрямовано 900 тис. грн. Це надзвичайно позитивний приклад того, як повинні співпрацювати органи влади, галузь охорони здоров’я та громада», – зазначив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас.

«У складі пункту - 4 фельдшери та 4 водії, які працюватимуть у цілодобовому режимі. Виділено спеціалізований автомобіль «швидкої» класу «В», який пройшов капітальний ремонт коштом місцевих органів влади. Відповідно до державної програми «Вчасна допомога», шляхом медичної субвенції пункт повністю укомплектований усіма необхідними медикаментами для надання екстреної медичної допомоги, в тому числі й акушерським набором для прийняття пологів», - зазначив Анатолій Сова.

Довідково:

Процес створення та відкриття в області пунктів «швидкої» в районах області стартував у січні 2013 року. Іванопільський пункт - 43-ій, що обслуговуватиме сільське населення. Вартість утримання цілодобового посту «швидкої» протягом року сягає 1 млн грн.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини