Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Голландські благодійники передели обласній лікарні обладнання вартістю 90 тис євро

Голландські благодійники передели обласній лікарні обладнання вартістю 90 тис євро

30-11-2016
Вже на повну потужність запрацювало довгоочікуване відеоендоскопічне обладнання для обстеження шлунково-кишкового тракту, яке днями надійшло до обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського від благодійників з Нідерландів.
Про це інформують на сайті ОДА.
Обладнання вартістю 90 тисяч євро було встановлено в ендоскопічному відділенні лікарні. За словами завідуючого відділенням Костянтина Строцького, це апарати відеогастроскоп та відеоколоноскоп EVIS EXERA II японської фірми «OLYMPUS». Переваги такої техніки очевидні: за рахунок того, що ультрачітке ендоскопічне зображення слизової оболонки стравоходу, шлунка або кишківника виводиться на дюймовий монітор з максимальною деталізацією досліджуваної зони, то лікарям набагато простіше встановити правильний діагноз. Цьому сприяють поліпшені методики оптичної та цифрової візуалізації і додаткові можливості даного обладнання. Для пацієнта це означає максимально точний діагноз, а значить і результативне лікування.
Костянтин Строцький також сподівається на те, що завдяки сучасному обладнанню зросте й кількість якісних обстежень. Щороку в області проводиться в середньому 50 тисяч ендоскопічних обстежень, майже 7 тисяч із них – в ендоскопічному відділенні обласної клінічної лікарні. Крім того, за допомогою даного обладнання проводяться й операційні втручання. Так, уже наступного дня після встановлення обладнання з його допомогою було проведено операцію на стравоході.
Про таку сучасну апаратуру лікарі ендоскопічного відділення мріяли вже давно. У пошуках допомоги завідуючий відділенням Костянтин Строцький два роки тому звернувся до відомого благодійника, директора Благодійного фонду «Хлібний дім» Аркадія Маргуліса. Він розповів про проблему своїм друзям і партнерам з реформаторської спільноти Голландії «Фонду допомоги Східній Європі», з якими він активно співпрацює впродовж семи років.
За його Маргуліса, перемовини про постачання сучасного обладнання для ендоскопічного відділення тривали з голландцями декілька років. Для придбання цього дороговартісного обладнання потрібно було зібрати солідну суму коштів – 90 тисяч євро (за цінами в Нідерландах). Реформаторською спільнотою Голландії «Фонд допомоги Східній Європі» було зібрано 40 тисяч євро, а ще 50 тисяч євро надав один голландський меценат, який дізнався, що це потрібно для лікарні з України.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини