Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини

Житомирський «Фронт Змін» розпочав рейд по районах області з наданням допомоги засобами реабілітації людям з інвалідністю

14-10-2011
В рамках реалізації проекту «На одному рівні» активісти «Фронту Змін» відвідали 11 родин в Овруцькому та Олевському районах Житомирщини. Окрім спілкування, психологічних та юридичних консультацій, люди з інвалідністю та люди похилого віку отримали високої якості милиці, спеціальні палиці, ходунки та інвалідні візки.

«Наші депутати та активісти партії до грудня почергово відвідають райони області аби поспілкуватися в райцентрах та в селах з людьми з інвалідністю. Побачити, в яких умовах вони живуть, почути про їх особисті проблеми і потреби та надати посильну допомогу», - розповідає про двомісячний рейд голова обласної організації «Фронту Змін» Геннадій Зубко.

З Олевського та Овруцького районів вже повернулись депутат Житомирської міської ради від «Фронту Змін» Неля Ковалюк та голова благодійного фонду «Людяність» Юрій Журбенко.

«Всі засоби реабілітації, які ми привезли людям, найкращої якості й з особливими складовими. Такі в Україні не виробляють. Міністерство соціальної політики не забезпечує належним чином людей з інвалідністю засобами реабілітації тому, що тендер на постачання виграли китайські виробники. Їх вироби хіба що дешеві, про якість мова не йде. А я, пересуваючись майже 20 років на інвалідному візку, знаю, що активні інвалідні візки виробництва Київського заводу «Атем» чи «Іскра» значно кращі. Проте, їх тепер не виробляють. Держава про це не дбає», - розповідає Неля Ковалюк.

За її словами, спільно з депутатами районних рад від «Фронту Змін» та головою благодійного фонду «Людяність» Юрієм Журбенком, активісти за день змогли побувати в одинадцяти родинах. Від фронтовиків люди отримали потрібні їм речі: палиці, що мають чотири точки опору; милиці, які кожен може підлаштувати без використання ключа чи викрутки до свого зросту й травми; ходунки; інвалідні візки.

«Враження від поїздки позитивні, тому що допомогли людям; і важкі, тому що побачили жахливі речі. У великих містах з доступністю справи трохи кращі, а на периферії – складно. Ми побували у родині, де троє людей має інвалідність. Жити на виплати від держави їм надзвичайно важко. Належного медичного обслуговування теж нема. З однією людиною в Овручі поспілкуватись взагалі не змогла, тому що я сама на візку, а людина живе на четвертому поверсі без ліфту. Навіть у селах до будинків добратися складно, тому що вулиці перекопані канавами», - говорить Неля Ковалюк, але констатує позитив у тому, що депутати побачили проблеми й тепер будуть працювати над їх вирішенням.

«Суттєвою проблемою є саме ставлення держави до людей похилого віку. Часто через вік у людей виникають проблеми із здатністю пересуватись, але при цьому люди не мають статусу інваліда. Отримати інвалідність кропітка справа й літній людині не під силу. За законом соцслужби не мають права літнім людям видати навіть палицю. Окрім постійного браку коштів, в нашій державі є ще й брак здорового глузду. Саме хворі, пенсіонери й літні люди потребують найбільшої опіки та турботи. Натомість, вони зіштовхуються з бюрократичною тяганиною та законами, які діють проти всіх. Ми допомагаємо таким людям.
Вони теж отримують засоби для пересування, але цю проблему повинна вирішити держава. Пенсійне забезпечення має бути на такому рівні, щоб пенсіонери могли придбати продукти, одяг, ліки й при потребі, засоби для реабілітації чи пересування», - говорить Геннадій Зубко.

Залишається додати, що у вівторок, 18 жовтня, активісти «Фронту Змін» поїдуть до Романіського району, аби побачити як там живеться людям з інвалідністю і якої допомоги вони потребують.

Прес-служба Житомирської
обласної організації "Фронт Змін"


Житомирський «Фронт Змін» розпочав рейд по районах області  з наданням допомоги засобами реабілітації людям з інвалідністю
Житомирський «Фронт Змін» розпочав рейд по районах області  з наданням допомоги засобами реабілітації людям з інвалідністю
Житомирський «Фронт Змін» розпочав рейд по районах області  з наданням допомоги засобами реабілітації людям з інвалідністю

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини