Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

У Житомирі, Україні та й...

  • Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
    Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

    У Житомирі, Україні та й...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

Новини
Житомирський «Фронт Змін» організував проведення комітету доступності у Романові

Житомирський «Фронт Змін» організував проведення комітету доступності у Романові

20-10-2011
Житомирська обласна організація «Фронту Змін» продовжує надавати допомогу людям з інвалідністю та людям похилого віку, що мешкають в населених пунктах області. У Романівському та Баранівському районах області фронтовики відвідали 13 родин.

Рейд активістів партії та депутатів місцевих рад районами Житомирщини проходить в рамках проекту «На одному рівні». Депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк разом з головою благодійного фонду «Людяність» та депутатами місцевих рад побували у п’яти родин з Баранівки; поспілкувались з активістами з Романова та проінспектували міста на предмет доступності для людей з інвалідністю.

«У Баранівці ми поспілкувались з родинами, де проживають люди з інвалідністю та люди похилого віку. Тим, хто потребує, передали палиці, милиці та ходунки. З’ясували, що перш за все, необхідно зробити доступними прибудинкові території»,- розповідає Неля Ковалюк.

За словами депутата, спілкування у Романові кардинально відрізнялось від спілкування в інших районах області.

«У Романові ми зустріли вісім людей, які мають проблем зі здоров’ям. Більшість з них молоді люди. Серед них чоловік, який два роки має травму, але управління соціального захисту не може надати йому візок. Не може забезпечити ні лікування, ні переїзд до медзакладу для отримання консультацій. Але тут люди з інвалідністю не просили допомоги. Вони прагнуть самоорганізації, хочуть бути активними та самим впливати на життєдіяльність громади. За їх вимогою ми організували та провели засідання комітету доступності. На засідання запросили представників місцевої влади: з відділу архітектури, управління соціального захисту, заступників голови райдержадміністрації. Проаналізувавши існуючі проблеми, думаю, ми зможемо на них вплинути. До того ж, Романів не таке велике місто, щоб не зробити магазини, соціальні об’єкти та установи доступними для людей з інвалідністю. Вирішимо ми питання і з спеціальним інвалідним візком», - говорить Неля Ковалюк.

Нагадаємо, рейд проходить у рамках обласного проекту «Фронту Змін» «На одному рівні». Активісти партії вже відвідали чотири райони області та побували у 24 родинах, де проживають люди з інвалідністю та люди похилого віку, що потребують допомоги. Їм фронтовики передали у користування засоби реабілітації: звичайні палиці, палиці з чотирма точками опору, ходунки, милиці, інвалідні візки. Також, надаються правознавчі консультації та проводиться моніторинг існуючих проблем.

Прес-служба Житомирської
обласної організації "Фронт Змін"

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини