Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У день 74-ої річниці визволення України від фашистських загарбників, опозиціонери Житомирщини поклали квіти до Монументу Слави

У день 74-ої річниці визволення України від фашистських загарбників, опозиціонери Житомирщини поклали квіти до Монументу Слави

29-10-2018
З нагоди 74-ої річниці визволення України від фашистських загарбників, у Житомирі біля Монументу Слави пройшов мітинг-реквієм та покладання квітів до меморіалу загиблих визволителів. Однак захід зібрав лише ветеранів, їх рідних та громадськість, що пам’ятає про подвиг своїх дідів. Влада ж міста та області проігнорувала 74-ту річницю визволення України.

«Ми, ветерани, завжди відмічаємо пам’ятні дати Великої Вітчизняної війни і Другої світової війни в цілому. Але прикро, що наше суспільство розколоте завдяки політиці, що проводиться у державі. Результат цієї політики, що у цей знаменний день вшанувати пам'ять воїнів, загиблих захисників прийшли лише ветерани. Немає молоді, простих житомирян і навіть представників влади ні міста, ні області. Прикро, але ми, ветерани, й надалі підтримуватимемо пам'ять про наших побратимів. Ми не забудемо тих страшних років війни й Перемогу над німецько-фашистськими загарбниками», — наголосив ветеран Великої Вітчизняної війни Анатолій Трещов.

Чим далі в історію відходять дні Великої Вітчизняної війни, тим все меншає людей, котрі їх пам’ятають. Водночас, представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ заявили, що 74 річниця визволення України — це державне всенародне свято. Депутат Житомирської обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Олександр Чорноморець та голова партійної фракції у Житомирської міської ради Наталія Леонченко привітали ветеранів та вшанували пам'ять загиблих.

«Шановні ветерани, шановні житомиряни, зважаючи на те, що я єдина сьогодні представляю міську владу на національному святі — Дні визволення України від фашистських загарбників, щиросердно вітаю вас від імені всієї міської ради. Водночас, відсутність сьогодні біля Монументу Слави інших представників влади, є свідченням того, що нацизм не просто піднімає голову, а намагається увійти у рамки державної ідеології. Я, як депутат і громадянин України, з цим змиритися не можу і робитиму усе для того, аби цього не трапилося. Я також онука дідів, які пройшли через війну і мій святий обов’язок шанувати пам'ять тих, хто воював, тих хто полягли за свою рідну землю. Разом зі своїми колегами по партії, ми вибудовуватимемо нове майбутнє для нашої України, для наших дітей. Майбутнє, в якому немає місця нацизму», — підкреслила Наталія Леонченко.

«Ми з вами справжні патріоти України. Ми маємо великий запас міцності, досвіду та мудрості. Не зраджуємо своїм цінностям та інтересам нашої держави. Представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ докладуть максимум зусиль, аби Україна була економічно розвиненою та самостійною, а її народ жив під мирним небом і в достатку. Користуючись нагодою, передаю найкращі побажання з приводу святкування 74-ої річниці з дня визволення України від німецько-фашистських загарбників від нашого лідера ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрія Бойка, від лідера обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрія Павленка і нашої не великої, але потужної фракції в Житомирській обласній раді. Щиро бажаю вам та вашим близьким жити у мирі, бути здоровими та щасливими на своїй рідній землі», — зазначив Олександр Чорноморець.

В Україні розпочалася естафета відзначення 75-ої річниці визволення міст та областей від німецько-фашистських загарбників. Зокрема, 31 грудня 1944 року був звільнений Житомир, а тому ветерани та їх рідні, усі, хто пам’ятає про ціну великої перемоги, зберуться в останній день року на головній площі міста біля «Танку-переможцю» задля вшанування своїх побратимів та святкування визволення рідного міста.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини