Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Регіональний форум 2019 року України і Білорусі відбудеться у Житомирі

Регіональний форум 2019 року України і Білорусі відбудеться у Житомирі

29-10-2018
Президент Петро Порошенко прийняв рішення про створення спільної українсько-білоруської робочої групи з питань міжрегіонального співробітництва, основним завданням якої стане подальший ефективний розвиток співпраці між регіонами двох країн. Про це інформує офіційне інтернет-представництво Президента України.

Президент також розповів, що оцінка ефективності діяльності кожного голови обласної державної адміністрації в Україні відбувається за визначенням ефективності міжрегіонального співробітництва.

«Гомель став першим містом, який прийняв захід нового формату українсько-білоруського співробітництва – регіональний форум України і Білорусі. На цей день він перетворився на центр проведення єднання культур двох дружніх народів. Впевнений в успіху Форуму і сподіваюся, що незабаром ми зможемо говорити про традиції їх щорічного проведення по черзі в кожній з наших країн», - сказав Президент, повідомивши, що наступного року захід відбудеться в Україні в місті Житомир.

Він зауважив, що сьогодні заплановано підписання 12 угод різних рівнів. «Окремо хочу подякувати за підписання Угоди між Україною та Республікою Білорусь про реадмісію. Це точно дозволить мінімізувати негативні наслідки, які породжуються незаконною міграцією, та підвищити ефективність спільної українсько-білоруської боротьби з нею», - розповів Президент.

За його словами, підписуються 9 угод на рівні областей і міст про співробітництво в торгово-економічній, науково-технічній та гуманітарній сферах. «Це ще раз доводить, що розвиток міжрегіонального співробітництва є надзвичайно ефективним», - додав Президент. Водночас Глава держави наголосив, що не варто вимірювати успіх Форуму виключно кількістю підписаних договорів і контрактів. Виставка творів українських і білоруських майстрів ремісничого мистецтва, концерт творчих виконавців яскраво демонструють самобутність і спільність двох культур. Президент подякував за гостинність білоруській стороні під час проведення днів української культури.

«Нас зближують дійсно давні історичні зв’язки. Наприклад, хочу нагадати, що видатний український гетьман, автор першої європейської конституції Пилип Орлик народився на білоруській землі, в Мінській області. Ми домовилися, що найближчим часом буде розглянуто питання щодо встановлення в Мінську пам’ятника цьому видатному українському і білоруському діячу» - розповів Президент.

Глава держави відзначив важливість трансляції білоруського телеканалу в Україні. «І дуже важливо, щоб ми також домовилися про те, що початок трансляції і українського каналу на території Республіки Білорусь відбудеться найближчим часом», - додав він.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини