Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
«Віртуози фолку» стартують із Житомира

«Віртуози фолку» стартують із Житомира

06-11-2018
Минулого року в колективі відомого ансамблю народних інструментів «Дніпро» виникла несподівана ідея: поєднати на одній сцені різних музикантів, які у своїй творчості звертаються до скарбів української народної музики («автентиків», «академістів», представників сучасних музичних напрямків), створивши широкий майданчик для спілкування. Так виник Київ-етно-мюзик-фест «Віртуози фолку», який минулого року започаткував цікавий професійний діалог і відкрив широкі перспективи для нових творчих експериментів. А сам фестиваль, який пройшов під девізом «Від троїстої музики до фолк-року», перетворився на справжнє свято українського духу та справжньої народної культури.

Цього року крім Департаменту культури КМДА до підтримки фестивалю долучився ще й Український культурний фонд, завдяки чому розширився не лише масштаб, але й географія фестивалю. Замість одного фестивального дня в рамках ІІ Київ-етно-мюзик-фесту «Віртуози фолку» відбудеться п’ять заходів: сам фестиваль 18 листопада в столичному «Українському домі» та три презентаційні концерти – флеш-моби у столичних торгово-розважальних центрах. А стартує фестиваль 9 листопада великим концертом у Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера.

І це – не випадково, стверджує автор ідеї, народна артистка України, солістка ансамблю «Дніпро» та директор «Віртуозів фолку» Олена Кулик. «З Житомиром у нас давно існують тісні творчі контакти. По-перше, я сама родом із Житомирщини, це моя батьківщина, я тут виросла і навчалася, закінчила Житомирське культурно-освітнє училище, так воно тоді називалося, а тепер це - Житомирський коледж культури і мистецтв ім. Івана Огієнка. Та й за останні роки ми неодноразово виступали в Житомирі. І це символічно, що концерт відбудеться 9 листопада, в день української писемності і мови. А по-друге – Житомирське Полісся є невичерпним джерелом і оберегом нашої прадавньої народної культури. І хочеться, щоб ця ниточка не перервалася, а передавалася з покоління до покоління», - розповідає пані Олена.

Крім ансамблю «Дніпро» на сцені Житомирської обласної філармонії виступлять також лауреати минулорічного Київ-етно-мюзик-фесту «Віртуози фолку», гурт «The doox», а також почесний гість фестивалю, відомий майстер слова, Герой України Анатолій Паламаренко.

Отож, 9 листопада Житомир зустрічатиме «Віртуозів фолку» на своїй сцені. А за тиждень Київ удруге перетвориться на місце зустрічі традиції та сучасних стилів та музичних напрямків. «От минулого року у нас на фестивалі виступали знамениті «Бовсунівські бабусі» і всіх причарували своїм співом. Цього року на конкурс подали заявку студенти Житомирського коледжу культури і мистецтв. А директор коледжу є членом експертної ради фестивалю. І це досить символічно. Згадую, як ми з «Дніпром» виступали в Польщі на фестивалі, і нам поляки щиро заздрили, що у нас ця культура іще жива, тоді як у них фольклор здебільшого є лише сценічною культурою. От заради такої спадковості поколінь, заради того, щоб народне мистецтво не зникало, а набувало різних, і сучасних у тому числі, форм, і існує наш фестиваль», переконана Олена Кулик.

І від цього українська народна пісня лише виграє.

«Віртуози фолку» стартують із Житомира

«Віртуози фолку» стартують із Житомира

«Віртуози фолку» стартують із Житомира

«Віртуози фолку» стартують із Житомира




На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини