Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Юрій ПАВЛЕНКО: Відповідальність за підвищення тарифів на теплопостачання лежить на Кабінеті Міністрів України. ВІДЕО

Юрій ПАВЛЕНКО: Відповідальність за підвищення тарифів на теплопостачання лежить на Кабінеті Міністрів України. ВІДЕО

28-01-2019
У зв’язку зі зростанням цін на природний газ, зросли й тарифи на послуги теплопостачальних підприємств. А після внесених урядом у квітні 2018 року змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій, кількість домогосподарств, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, різко скоротилась — на 50%.

На фоні низького рівня доходів більшості українських сімей, це призвело до зростання заборгованості населення перед регіональними тепломережами, газовими компаніями та водоканалами. У свою чергу, місцеві надавачі комунальних послуг продовжують збільшувати свою заборгованість перед НАК «Нафтогаз України».
Народний депутат України від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ — ЗА ЖИТТЯ Юрій Бойко, під час робочої поїздки до міста Коростеня Житомирської області у липні 2018 року, зустрічався з міським головою та керівництвом КП «Тепломережа». Тема розмови: заборгованість підприємства перед НАК «Нафтогаз України», причиною якої є борги населення через стрімке та не відповідне доходам зростання тарифів. Вже тоді, як прості коростенці, так і представники місцевої влади мали острах, що у зимовий період місто може залишитися взагалі без опалення. І подібна ситуація характерна для всієї України. А в розпал опалювального сезону лише загострюється.

«Сьогоднішні платіжки не можуть оплачувати люди по всій країні, адже це просто неможливо — настільки там захмарні цифри. Блокується програма виділення субсидій — їх дають навіть менше, ніж в минулому році, а ціни на газ при цьому підняти влада не забула. 40 млрд грн. складає заборгованість за послуги ЖКГ по всій країні. Народ фактично заганяють в тарифне рабство», — зазначає Юрій Бойко.

З метою зняти соціальну напругу та допомоги коростенцям в оплаті послуги теплопостачання під час проходження опалювального сезону, Коростенська міська рада прийняла рішення про перерозподіл 350 тис. грн бюджетних коштів з метою запровадження компенсаційних заходів.

Народний депутат України від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ — ЗА ЖИТТЯ Юрій Павленко наголошує, що вся відповідальністьза підвищення тарифів лежить на Кабінеті Міністрів України.

«На сьогоднішній день, немає жодної сім’ї, яка була б здатна потягнути ціни, які держававиставила їм за тепло, воду, газ та електроенергію. Більше того, Нафтогаз та Кабінет Міністрів, незважаючи на морози, хоч зараз готові відключити за борги будь-яке місто. Міська влада Коростеня, як і кожен коростенець, стала заручником непрофесійних, цинічних дій влади»,
— підкреслює Юрій Павленко.

Представниками ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ — ЗА ЖИТТЯ у парламенті подано законопроект №9403, згідно з яким максимальна вартість газу в Україні повинна складати 4820 гривень за тисячу кубометрів. Ця ціна розрахована, виходячи з вартості суміші газу власного видобутку та імпортованого газу. Все інше, заявляють опозиційні політики, — спекуляція, грабіж людей і додаткові премії керівникам «Нафтогазу».

Водночас, громадам міст та не байдужим до своїх людей представникам місцевої влади необхідно об’єднатися проти свавілля та тарифного геноциду уряду, Президента та українського газового монополіста. Держава зобов’язана бути чесною та справедливою по відношенню до своїх громадян.




На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини