Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Посадовці Житомирщини написали посібник і поширюють свій досвід колегам

Посадовці Житомирщини написали посібник і поширюють свій досвід колегам

31-01-2019
У грудні 2018 року завершився проект «Управління містом і міською/сільською громадою в моделі партнерства та співпраці – адаптація до українських умов», що був реалізований Асоціацією польських міст і Асоціацією міст України у співпраці з містом Плоцьк, який фінансувався Міністерством закордонних справ республіки Польща.

У рамках даного проекту відбулося 5 робочих зустрічей представників громад-учасниць проекту з України та Польщі. Українську сторону представляли Житомирська міська, Ємільчинська селищна та Станишівська сільська ради Житомирської̈ області. Польськими партнерами виступили місто Плоцьк, місто-ґміна Ґомбін, місто-ґміна Гродзиськ Мазовецький.

Під час усіх етапів впровадження проекту українські посадовці генерували ідеї проектів, які можуть бути впроваджені в їхніх громадах, враховуючи досвід польських колег та адаптуючи його до українських умов та реалій.

«Це найцінніші знання – отримати їх безпосередньо від авторів, працювати пліч-о-пліч із польськими колегами. І чим більше українських самоврядців будуть мати можливість спостерігати, як працюють муніципалітети, як вирішують нагальні питання та звідки залучають додаткові кошти, як співпрацюють влада, бізнес і громадськість, як облаштовують свій побут в успішних країнах, тим менше буде залишатися домислів та ілюзій, і з’являтися додаткові стимули та впевненість у власних кроках, тим швидше будуть відбуватися якісні зміни у суспільстві» ,- зауважила Тетяна Кухарська, виконавчий директор Житомирського РВ АМУ, координатор проекту.

За результатами проекту був підготовлений посібник, який доступний у двох форматах: для он-лайн перегляду та для завантаження і друку (Завантажити).

Видання містить інформацію про громади-партнери з Польщі, які брали участь в проекті, про польський досвід управління громадою за моделлю партнерства та співпраці, пояснення вкладається в поняття "партнерства та співпраці".

Друга частина посібника містить інформацію про українські громади-учасниці проекту, про досвід, який здобули фахівці місцевих рад під час реалізації проекту, та висновки, що оформлені у вигляді проектних заявок.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини