Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Юрій ПАВЛЕНКО: Ініціативи уряду «пакунок малюка» та «муніципальна няня» — типовий політичний піар

Юрій ПАВЛЕНКО: Ініціативи уряду «пакунок малюка» та «муніципальна няня» — типовий політичний піар

12-02-2019
На цьому наголосив народний депутат України Юрій Павленко, ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ, в ході екстреного засідання Ради Матерів України у парламенті.

Юрій Павленко — Міністр сім’ї, молоді та спорту у 2005-2006 та у 2007-2011 роках, перший Уповноважений президента України з прав дитини у 2011-2014 роках зазначив, що через непрофесійні рішення влади молоді сім’ї з дітьми сього дні доведені до відчаю. А всі «новіініціативи» уряду — це неефективні та забуті напрацювання минулого.

«Пакунок малюка» як урядова программа існував до 2005 року. Через виявлення численних фактів корупції та просто непотрібності такого набору сімям з дітьми я скасував його, коли перебував на посадіміністра. Натомість з 1 квітня 2005 року допомога при народженні дитини булла збільшена з незначних сумм приблизно до 8 тис. 500 грн, тобто, за курсом 2005 року, до 1 тис. 800 доларів. Це більше ніж сьогоднішні 41 тис. грн — 1 тис. 100 доларів», — повідомив народний депутат.

Парламентар нагадав, що починаючи з 2013 року, всі уряди збільшували допомогу при народженні дитини. У 2013 році вона зросла у долларовому еквіваленті з 1800 до 3800 доларів.

«Тоді ж в уряді точилися жваві дискусії щодо того, у який спосіб виплачувати допомогу на дитину: закуповувати набори для новонароджених, видавати чеки чи запровадити систему звітності кожної мами перед органами соцзахисту. Та довіра до батьків дитини взяла гору — кожна родина сама вирішувала, як сааме витрачати призначені кошти. Адже лише батьки знають, що найкраще для їхньої дитини», — сказав Юрій Павленко.

Таким чином, нинішні ініціативи уряду — «пакунок малюка» та «муніципальна няня» — приклади типового політичного піару, переконаний опозиціонер.

«В країні один мільйон дітей віком до 3 років, а коштів у бюджеті закладено лише на близько 26 тисяч нянь. Крім того, така ініціатива нездійсненна не тільки через нестачу коштів, а й через складнощі у її правовому врегулюванні — оформлення угод, процедуру делегування відповідальності за життя та здоров’я дитини. До того ж педагогічна, психологічна та суспільна вигода від такої «ініціативи» уряду більш ніж сумнівна, адже задовго до її впровадження материнство й батьківство значно програвало у відносинах «працедавець-працівник на ринку праці». А тепер, півмільярда гривень виділені для того, щоб трудові стосунки перемогли материнство, сформували і підтримали дефіцит спілкування матері та дитини»,
—переконаний Юрій Павленко.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини