Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
На Житомирщині проведено технічну інвентаризацію 60% всіх захисних споруд цивільного захисту

На Житомирщині проведено технічну інвентаризацію 60% всіх захисних споруд цивільного захисту

12-02-2019
Такі цифри начальник Управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Сергій Безносюк оприлюднив на нараді керівного складу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за підсумками роботи області у сфері цивільного захисту у 2018 році.

Приведення захисних споруд цивільного захисту в готовність до використання за призначенням та завершення заходів з їх технічної інвентаризації було одним з найважливіших завдань цивільного захисту області на 2018 рік.

«Усього на обліку перебуває 1134 захисні споруди цивільного захисту: 126 сховищ та 1008 протирадіаційних укриттів. З них 96 (9%) готові до використання за призначенням, 672 (59%) обмежено готові та 366 (32%) не готові. Однак, серед неготових споруд більшість поставлені на облік помилково. Значна їх кількість зруйновані або ж демонтовані. За увесь період проведення заходів з технічної інвентаризації в області проінвентаризовано 680 захисних споруд (60% від їх загальної кількості)», – доповів Сергій Безносюк.

У той же час в Житомирі, Коростені, Бердичеві, Овруцькому, Лугинському, Малинському, Романівському та Коростенському районах заходи з технічної інвентаризації захисних споруд практично завершені на 100%.

Керівництвом області поставлено завдання продовжити ці заходи в поточному році і закінчити проведення технічної інвентеризації захисних споруд, зняти з обліку Фонду захисних споруд безпідставно обліковані протирадіаційні укриття, зруйновані та демонтовані споруди.

Окремо Сергій Безносюк наголосив на проблемі відсутності фахівців з питань цивільного захисту у більшості районних державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Ці завдання наразі покладено на структурні підрозділи та посадових осіб, діяльність яких не пов’язана з виконанням заходів цивільного захисту, а це не відповідає вимогам Постанови КМУ №606.

Також на нараді зазначалося, що торік в області успішно проведено 4 командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту Попільнянської, Любарської, Олевської та Малинської районних ланок територіальної підсистеми. Проведені тренування щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на об’єктах зберігання боєприпасів. Основна увага в рамках цих тренувань звернена на відпрацювання практичних питань оповіщення населення та проведення евакуації в безпечні місця мешканців, які потрапляють в зону можливого враження, особливо мало мобільних груп населення. Відпрацювання подібних питань заплановані і на поточний рік.

Серед інших завдань у сфері цивільного захисту – це проведення в області нової патріотичної гри для молоді «Джура», яка стає все популярнішою в Україні. Натомість змагання-випробування юних рятувальників «Школа безпеки» До її проведення учасників наради закликали активно долучитися і в містах, і в районах області.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини