Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Бердичівлянку оштрафували за 18 зайвих сантиметрів паркану

Бердичівлянку оштрафували за 18 зайвих сантиметрів паркану

22-02-2019
Звісно, якщо походити вулицями міста, то таких бердичівлян, чиї домогосподарства відділені від сусід високим парканом, можна знайти не один десяток. Проте інспекція з благоустрою такими щоденними прогулянками явно займатися не буде, бо, окрім проблем парканів, є ще багато інших, більш важливих. Та й знаючи наш український менталітет, коли сусідове заважає або ж не так зроблене, інспекторам добрі люди можуть і самі вказати на порушника.

Під яких із варіантів потрапила одна бердичівська родина, незрозуміло, але протокол про адміністративне правопорушення, складений інспекторами з благоустрою КП «Бердичівкомунсервіс», все ж опинився на засіданні адмінкомісії. Причиною появи такого «папірця» став паркан в приватному секторі по вулиці Сергія Ковтуна (колишня вулиця Урицького), котрий розділяє два домогосподарства і котрий встановлений з порушенням Вимог для будівництва на ділянці, бо просто-на-просто вищий, ніж потрібно. В протоколі чорним по білому вказано 168 сантиметрів, а повинен він бути не вище 1,5 метра. В іншому випадку на господарів чекає штраф за порушення правил благоустрою – 340-1360 гривень.

Бердичівлянки, мати з дочкою, на засідання адміністративної комісії прийшли та почали пояснювати, чому їхній паркан вище норми. За їхніми слова, таким чином вони хоч якось намагалися заховатися від сусіда. Той, мовляв, всюди і завжди соває свого носа на їхнє подвір’я, все йому не так, конфліктує і постійно слідкує за тим, що вони роблять і як. Також так звані «порушниці» зазначили, що намагалися з ним помиритися і дійти до згоди, але все марно. Сусід то ринви зірве, то скандалить і, як пояснюють жінки, навіть коли будівельники ставили той паркан, а їх вдома не було, чоловік цей керував очевидно процесом будівництва, бо, як виявилось, сусід «вкрав» їхню землю, скомандувавши працівникам, де потрібно ставити паркан. Що ж до його висоти, то жінки кажуть, що оскільки від сусіда до них постійно стікала вода з землею, вони зробили більшу опалубку, через що, напевно, і паркан вийшов вищим.


Вислухавши пояснення бердичівлянок, члени адміністративної комісії порадили стосовно межі звернутися до земельного відділу, аби комісія виїхала безпосередньо за адресою, виміряли, подивилися і приймали рішення. А за порушення правил благоустрою, тобто за те, що паркан на 18 сантиметрів вищий, жінкам доведеться заплатити. Одноголосно було призначено мінімальний штраф у розмірі 340 гривень.


Та є одне але. Присутні члени адміністративної комісії попередили бердичівлянок про те, що все ж їм доведеться відпиляти зайву висоту, бо проблема ця нікуди не дінеться. І якщо залишити все так, як є, інспектори й надалі будуть складати протоколи і тоді суми штрафу будуть кожного разу збільшуватися.
Джерело статті: РІО Бердичів

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини