Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Чи справді в 1899-1900 роках радомишляни хотіли «перекупити» залізницю у малинчан?

Чи справді в 1899-1900 роках радомишляни хотіли «перекупити» залізницю у малинчан?

05-03-2019
«Важко переоцінити вплив залізниці, яку свого часу провели через «местечка Малинъ», на розвиток нашого краю, - про це повідомляють на сайті radomyshl.info.

Скажемо, що одна тільки звістка, наприкінці 19 століття, привернула увагу до нашого регіону, як ділових людей, так і преси.
І саме через те, що будівництво було топовою темою, Малин потрапляв у пов’язані з цим новини.

Про економічний зиск, який несе залізниця, добре усвідомлювали і в повітовому Радомислі. Виявляється радомишляни свого часу приклали багато зусиль, щоб Києво-Ковельську лінію провели саме через їхнє місто.

Ось, що писали у газеті «Киевлянинъ» на початку 1900 року.

«РАДОМЫСЛЬ (Корресп. «Кіевлянина»)
Въ последнемь экстренномъ заседаніи городской думы разсматривался вопросъ от¬носительно возбужденной думою 13 октября прошлаго года предъ г. Начальникомъ Края просьбы о ходатайстве города о направленіи линии Кієво-Ковельской железной дороги на г. Радомысль, а отсюда на Олевск и Сарны, не изменяя пунктов этой линіи Высочайше утвержденных 9 апреля.

Для облегченія достиженія этой цели городское управление предложило, какъ известно, правительству безплатно землю подъ железнодорожныя сооруженія на городской черте, камень, лесъ и кроме того 50,000 руб. наличными деньгами. По полученнымъ сведеніямъ, ходатайство города представлено по назначенію, но сведеній объ исходе этого ходатайства городъ не имеетъ.

Между темъ все подготовительныя работы для начала сооруженія съ весны Кіево-Ковельской железнодорожной линіи продолжаются минуя г. Радомысль.
Вследствія этого городская дума постановила просить городского голову г. Гринкевича отправиться немедленно лично въ Петербургъ и употребить все усилія къ удовлетворенію ходатайства о направленіи вышеупомянутой линии на гор. Радомысль, при чемъ, если онъ найдетъ нужнымъ и полезнымъ, возложить дальнейшее веденіе дела на избранное им лицо.»


Та, на щастя малинчан, залізницю проклали по запланованому маршруту. А у радомишлян з’явилася нова тема — залізнична гілка від збудованої залізниці до Радомишля» - пише видання.

Чи справді в 1899-1900 роках радомишляни хотіли «перекупити» залізницю у малинчан?


Рух потягу на одній із дільниць Південно-Західної залізниці. Фото з журналу "Краєзнавство"

Як свідчать деякі джерельні матеріали тих часів саме через Радомисль спочатку було заплановано будівництво залізниці. Але сталося не так, як гадалося.

Тодішній городской голова мав дружину та доньок – усі красуні. У нього був панічний страх перед присутністю військових у місті. Бо у Радомислі певний час, недовго, стояв драгунський полк.

Саме справою рук голови стала зміна рішення про маршрут прокладення залізничної колії. Ось, як невідомий автор наводить вислів тодішнього городского голови щодо мотивів заперечень: « дабы заезжие офицеры не извращали наших жен і дочерей»


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини