Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Древлянський парк у Коростені. ФОТО

Древлянський парк у Коростені. ФОТО

18-03-2019
В одному з найдавніших українських міст на півночі України – Коростені – є прекрасний парк, у якому люблять відпочивати місцеві мешканці. Він має назву Древлянський і розкинувся на чималій території. Тут багато цікавих місцин і пам'ятників. Древлянський парк цілком може стати для мандрівника об'єктом із числа тих, де проводять цілий день. Так і робить багато коростенців та гостей міста, які приїжджають сюди з Житомира або Києва. Дорога недовга, місця казково гарні – для вікенду супер-ідея. Можна водночас і добре відпочити, і підвищити власний культурно-інтелектуальний рівень. Чому б і ні?

Історія

Древлянський парк (раніше він називався парк Островського) розташований у знаковому місці: довкола гранітної скелі, яка була центром оборони легендарного Іскоростеня ще в 8 – 13 століттях. Сьогодні про ті часи нагадує макет міських укріплень, встановлений неподалік, та пам'ятник древлянському князеві – Малу.

Біля підніжжя крутої скелі, на одному з берегів річки Уж, стоїть пам'ятник княгині Ользі, без якої неможливо уявити історію Коростеня часів Київської Русі. Також тут розташовані і знамениті свого часу купальні княгині. Не так давно цьому об'єкту надано статус пам'ятки природи та історії. Загальна площа купалень – близько 100 квадратних метрів.

На другому березі річки можна побачити пам'ятник, створений на честь не менш відомого героя – Добрині Микитовича, якого місцеві мешканці вважають своїм земляком і дуже цим пишаються. Якщо стосовно правдивості цього факту хтось ще може сперечатися, то про походження княжни Малуші та її сина, князя Володимира Великого, скульптури яких також тут розміщені, не може бути жодних сумнівів: так, вони найсправжнісінькі іскоростенці.

Міст

Правий і лівий береги Ужа поєднує підвісний міст, один із найбільших у Європі. З нього відкриваються гарні краєвиди на обидва боки річки та на гранітний каньйон, що потопає в зелені.

Закохані пари часто приходять сюди, щоб почепити власний замочок кохання – на щастя, і для того, аби завжди бути разом. Весільні кортежі тут також можна побачити досить часто: фотосесія в такому красивому місці залишиться на згадку для молодят на все життя.

Музей «Скеля»

У Древлянському парку розташований військово-історичний музей «Скеля», який можна відвідати, щоб послухати детальну і професійну розповідь про недавнє минуле цього краю. Справа в тому, що в підземеллях, збудованих біля скелі перед початком Другої світової війни, діяв командний пункт Коростенського укріпрайону. Комплекс «Скеля» розташований над річкою, на місці древлянського городища. Печери в товщі гранітної скелі уподобали ще в 6 – 10 століттях, а вже в нашу епоху вони стали основою для будівництва потужної фортифікаційної споруди.

Фестиваль дерунів

Уже стало доброю традицією щороку на початку осені проводити на території Древлянського парку Міжнародний фестиваль дерунів. До речі, на вході до паркової зони стоїть кумедний пам'ятник дерунові, біля якого завжди можна зустріти охочих сфотографуватися на згадку про гарне місто на Поліссі, яке має таку давню й цікаву історію.

Інфраструктура

Є кілька моментів, на які вказують відвідувачі, що побували в Древлянському парку нещодавно. Перше (і певно, найголовніше): громадська вбиральня на території парку працює лише до 17:00. Друге: попри те, що відпочивальників тут досить багато, особливо у вихідні – місць, де можна було б купити в парку кави чи води, немає. Щоправда, працює кілька закладів без терас, але сидіти всередині приміщення влітку, коли довкола така краса і чудова погода – нелогічно і неправильно.

Древлянський парк прикрашають романтичні альтанки і лавиці, фонтани і штучні водойми, тож кожен відвідувач зможе і гарно відпочити, і зробити красиві фотознімки. Загалом парк справляє дуже позитивне враження.

Як доїхати

Дістатися до Древлянського парку можна з Житомира, рухаючись шляхом Р28, або з Києва (відповідно, Е373). У Коростені прямувати вулицею Михайла Грушевського, головною транспортною магістраллю міста. На південному заході від неї, за дві-три сотні метрів, і починається паркова зона.

Також легко доїхати поїздом (на залізничній станції «Коростень» зупиняється дуже багато потягів) або електричками без пересадок із Києва, Житомира, Новоград-Волинського, Вінниці, Бердичева. До центру міста від залізничного вокзалу можна дістатися маршрутками №2, 2б, 3 (до зупинки «Парк Древлянський») або пішки (відстань 1,3 кілометра), рухаючись вулицями Героїв Небесної Сотні та Музейною.

На автостанцію Коростеня щодня прибувають автобусні рейси з Житомира, Рівного, Києва. Звідси до парку – 1 кілометр пішки, іти вулицями Героїв Чорнобиля та Грушевського.

Древлянський парк у Коростені. ФОТО
Древлянський парк у Коростені. ФОТО
Древлянський парк у Коростені. ФОТО
Древлянський парк у Коростені. ФОТО
Древлянський парк у Коростені. ФОТО
Древлянський парк у Коростені. ФОТО
Древлянський парк у Коростені. ФОТО





На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини