Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Із трьох перевірених висоток на Богунії жодна не відповідає усім вимогам пожежної безпеки

Із трьох перевірених висоток на Богунії жодна не відповідає усім вимогам пожежної безпеки

18-03-2019
Жити в багатоповерхівці, в якій не дотримуються вимог пожбезпеки, це як сидіти на пороховій бочці та чекати – піднесе хтось сірника до гніту чи ні.

Багатоповерхівки збудовані ще за радянських часів підтримувати у належному стані досить дорого, тому на протипожежний захист, як правило просто не залишається коштів, а новобудови також не всі зводять у відповідності з усіма вимогами та стандартами. Наскільки ж безпечні багатоповерхівки Житомира сьогодні?

Із трьох перевірених висоток на Богунії жодна не відповідає усім вимогам пожежної безпеки


За дорученням Прем’єр-Міністра України з лютого поточного року країною проходять перевірки будинків підвищеної поверховості. Це будинки з висотою від 26,5 м до 47 м. Таких в Житомирі налічується 18. Доцільно пригадати, що за словами начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Ігоря Нікітчука, у Житомирі роками не вирішуються питання протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості.Чи зрушиться справа з «мертвої» точки – можна лише чекати та здогадуватись. Проте останні перевірки житомирських висоток засвідчують, що їх мешканці стають заручниками цієї проблеми.

Минулого тижня проінспектовано два будинки ТОВ КК «ДОМКОМ Житомир» по вул. Проспект Миру, 11 та 34 і висотка, що підпорядкована ОСББ Агат-Житомир за адресою вул. Проспект Миру, 21. Висновок фахівців ДСНС печальний – жоден із будинків не відповідає усім вимогам пожежної безпеки. Зокрема, у першій згаданій 14-поверхівці системи димовидалення та підпору повітря знаходяться у непридатному стані, автоматична пожежна сигналізація не працює. Ще одна досить суттєва проблема – самовільне перепланування приміщень загального користування, в результаті чого сходові клітини заблоковано для евакуації. Мешканці самостійно облаштовують тамбури, закриваючи вільний доступ до пожежних кранів-комплектів, ставлять величезні ящики на сходових клітинах біля виходів. Пожежні крани на поверхах не укомплектовані пожежними рукавами та стволами. У випадку виникнення пожежі згадані порушення не дозволять своєчасно виявити осередок загоряння, сприятимуть поширенню вогню, створять перешкоди для безпечної евакуації людей та заважатимуть ліквідації пожежі на ранній стадії. В наступних двох будинках підвищеної поверховості ситуація дещо краща, проте інспекторський склад виявив і там достатньо порушень.
За результатами перевірок вручатимуться обов'язкові для виконання приписи з термінами усунення порушень. Прикро тільки те, що навіть не зважаючи на неодноразові приписи проблеми з пожежною безпекою будинків підвищеної поверховості все рівно не вирішуються роками. Стихія недбалості не прощає і рано чи пізно через цю недбалість може хтось постраждати.

Із трьох перевірених висоток на Богунії жодна не відповідає усім вимогам пожежної безпеки


Чи то збіг обставин, чи то якась невідома сила… але вже через кілька днів після перевірки 14-поверхівки на Проспекті Миру, 11 там виникла пожежа. Загоряння сталось у квартирі на першому поверсі. На щастя, обійшлося без жертв, але вони могли бути. Рятувальникивиявили на підлозі в кімнаті притомного 59-річного господаря оселі. Фахівці припускають, що займання сталося внаслідок необережного поводження з вогнем, зокрема, під час куріння. На кухнізагорілись речі домашнього вжитку та побутове сміття. На сходовій клітині було сильне задимлення. Очевидці надзвичайної події швидко сповістили Службу порятунку «101». Вогнеборці оперативно упорались із пожежею, не допустивши подальшого розповсюдження полум’я. А якби вогонь розгулявся висоткою чи пожежа б виникла на найвищих поверхах? Враховуючи вищевказані проблемі з пожежною безпекою багатоповерхівки, це питання стає риторичним. Про наслідки взагалі навіть страшно подумати. Останній випадок – це вже дзвіночок до якихось дій, адже при серйознішій пожежіу будинках підвищеної поверховості можуть вже задзвеніти дзвони.



На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини