Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
На Житомирщині викрили сільського голову, який вимагав та одержав 35 тис доларів США неправомірної вигоди за надання в оренду 116 га землі

На Житомирщині викрили сільського голову, який вимагав та одержав 35 тис доларів США неправомірної вигоди за надання в оренду 116 га землі

27-03-2019
Завдяки професійним злагодженим діям прокуратури Житомирської області спільно із співробітниками УЗЕ в області, ВОТЗ УЗЕ та підрозділу детективів СУ ГУНП в області викрито керівника одного із органів місцевого самоврядування Чуднівського району, який вимагав і одержав неправомірну вигоду у великому розмірі – 35 000 доларів США за надання в оренду 116 га землі.

У вівторок, 26 березня 2019 року, у вечірній час за результатом проведених слідчих (розшукових)дій, правоохоронці затримали голову сільської ради та вилучили із автомобіля, який йому належить, 30 000 доларів США.

Це другий транш із обумовленої раніше суми в розмірі 35 000 доларів США, яку сільський голова в ультимативній формі вимагав від представника фермерського господарства за вирішення питання про передачу йому в оренду 116 га невитребуваних земельних часток (паїв) за рахунок земель реформованого КСП із розрахунку 300 доларів США за 1 гектар землі.

Крім того, під час проведеного у його домоволодінні обшуку, виявлено та вилучено 10 220 доларів США, 10 500 грн та 5000 російських рублів, у тому числі частину першого траншу неправомірної вигоди в сумі понад 3500 доларів США.

Наразі посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Також вирішується питання щодо повідомлення прокурором Житомирської області про підозру у вчиненні сільським головою злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України та орання запобіжного заходу.

Досудове розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Довідково. Із 01.01.2019 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні».

Відповідно до Закону, за рішенням сільської, селищної, міської ради нерозподілені земельні ділянки, невитребувані частки (паї) після формування їх у земельні ділянки можуть передаватися в оренду для використання за цільовим призначенням на строк до дня державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку. Раніше таким правом були наділені райдержадміністрації.
Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини