Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Прокуратура Житомирщини готує апеляцію на ухвалу суду про обрання домашнього арешту сільському голові, підозрюваному в одержанні 35 тис доларів США неправомірної вигоди

Прокуратура Житомирщини готує апеляцію на ухвалу суду про обрання домашнього арешту сільському голові, підозрюваному в одержанні 35 тис доларів США неправомірної вигоди

29-03-2019
Прокуратура Житомирської області відстоює принципову позицію щодо викриття фактів одержання неправомірної вигоди посадовими особами, зокрема, керівниками органів місцевого самоврядування, а також забезпечення ефективного, неупередженого досудового розслідування кримінальних проваджень такої категорії.

З огляду на послідовнедодержання таких принципів, прокуратура області готує апеляційну скаргу на ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира від 28.03.2019,якою,незважаючи на особливу тяжкість вчиненого корупційного злочину, до підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди на суму 35 тис доларів США застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
В апеляційній скарзі прокуратура області наполягатиме на обранні сільському голові, який, використовуючи службове становище, вимагав та одержав неправомірну вигоду в особливо великому розмірі, запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Як повідомлялося раніше, у середу, 27 березня 2019 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович повідомив голові однієї із сільських рад Чуднівського району про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, в особливо великому розмірі).

Неправомірну вигоду на загальну суму 35 тис доларів США сільський голова вимагав та одержав за позитивне вирішення питання щодо надання у користування 116 га землі фермерського господарства.

Завдяки спільним злагодженим діям прокуратури області, співробітників УЗЕ в області та підрозділу детективів СУ ГУНП в області зловмисника викрито «на гарячому» після одержання ним другої частини неправомірної вигоди.
Досудове розслідуванняпроводить слідче управління ГУНП в області.

Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Житомирської області


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини