Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомир відвідали представники Програми «U-LEAD з Європою та експерти з громадського здоров’я

Житомир відвідали представники Програми «U-LEAD з Європою та експерти з громадського здоров’я

29-03-2019
28 березня Житомир відвідали представники Програми «U-LEAD з Європою»: керівник відділу секторальних реформ Аня Фішер і радниця з питань громадського здоров’я Альона Рижкова та експерт у сфері громадського здоров’я Елке Якубовські.

Мета їх візиту - визначити основні проблеми та потреби виконавців реформи на регіональному рівні, окреслити нові можливості для співпраці та необхідний потенціал для реалізації завдань, які мають виконувати реформовані регіональні системи громадського здоров'я.

У ході зустрічі начальник управління охорони здоров'я ОДА Микола Суслик ознайомив гостей з тим, як відбувається процес реформування різних рівнів надання медичної допомоги в області, пояснив принципи стратегічного планування роботи УОЗ і галузі в цілому.

Директор КНП «Обласний центр громадського здоров'я» Олександр Зарицький розповів про напрямки роботи обласного ЦГЗ та особливості реорганізації закладів, що працюють у сфері громадського здоров’я, в єдину структуру та проблемні питання, які при цьому виникають, зокрема через відсутність відповідних законодавчих актів.

Представники «U-LEAD з Європою» мали можливість поспілкуватись у форматі відкритого діалогу з фахівцями обласного медичного центру здоров'я та спортивної медицини, Головного управління Держпродспоживслужби, обласного медичного центру з надання спеціалізованої допомоги хворим на залежності, ВІЛ/СНІД-інфекції та шкірно-венерологічні захворювання, обласного лабораторного центру та обласного центру громадського здоров'я, обговорили очікування від змін, співпрацю з національним ЦГЗ, координацію просвітницької діяльності та промоції здорового способу життя, питання підготовки спеціалістів.

Експерти надали практичні рекомендації з формування та реалізації ефективної діяльності системи громадського здоров’я, зокрема щодо широкого використання цифрових технологій.

Гості також відвідали обласний лабораторний центр, ознайомились з роботою вірусологічної та бактеріологічної лабораторій.

На завершення зустрічі обидві сторони наголосили на важливості подібних заходів, результатом яких мають стати рекомендації щодо інституційного розвитку та організаційних обов'язків регіональних центрів громадського здоров'я.

Начальник управління охорони здоров'я Микола Суслик, висловлюючи офіційну позицію влади, зазначив, що розвиток системи громадського здоров’я області є важливим напрямом в контексті реформи медичної галузі в державі, гарантував підтримку цього процесу в області та подякував гостям та експертам за надану допомогу, висловивши сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Прес-центр УОЗ та обласний центр громадського здоров'я

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини