Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
У Семенівській ОТГ провели оцінку фінансового менеджменту

У Семенівській ОТГ провели оцінку фінансового менеджменту

08-04-2019
Центр інформаційних та аналітичних технологій провів оцінку фінансового менеджменту Семенівської сільської ради в рамках пілотного проекту Програми «U-LEAD з Європою» «Моніторинг фінансового менеджменту об’єднаних громад».

5 квітня аналітики Центру спільно із представниками Програми та Житомирського ЦРМС презентували звіт про проведення оцінки команді громади.

«У звіті ми проаналізували роботу сільської ради у 6 ключових напрямках – фінансовий менеджмент, прозорість бюджету, планування видатків на оплату праці, бухгалтерський облік, стратегічне планування, управління активами, енергоефективність та організація закупівель.

В результаті роботи ми склали низку порад, як можна покращити певні процеси, та як можна вирішити наявні проблеми», - розповіла Вероніка Гарбар, фінансовий директор Центру інформаційних та аналітичних технологій.

У сфері стратегічного планування фахівці Центру відмітили, що частину із необхідних стратегічних документів громада вже розробила та затвердила. Зокрема паспорт громади та програму соціально-економічного розвитку. Стратегію розвитку громади до 2027 року розпочали розробляти у березні 2019 року.

Найбільшу частину звіту фахівці Центру приділили бюджетному менеджменту. Було сформовано близько 20 різних рекомендацій, як поліпшити роботу колективу у цій сфері та збільшити ефективність функціонування системи фінансів. Також, досвід громади у питаннях прозорості бюджету було визнано показовим та рекомендовано до поширення в інших громадах.

«Нам дуже важлива думка фахівців, адже багато проблем ми лише вчимося розв’язувати. Крім того, краще почути критику та поради ніж отримати штрафи та судові позови», - наголосила Наталія Семенюк, голова Семенівської ОТГ.

Фахівці Центру також радили громаді розглянути можливість спільно із сусідніми ОТГ в рамках міжмуніципального співробітництва організувати роботу фахівця з енергоменеджменту та інспектора з праці. Саме у сферах економії енергоресурсів та легалізації заробітної праці є прихований потенціал росту бюджетних надходжень.

«Такі моніторинги потрібні не лише для того, щоб покращити рівень професіоналізму працівників. Звіт містить дуже практичні рекомендації, виконавши який громада зможе дуже швидко побачить позитивний результат», - переконаний Сергій Шевченко, молодший радник із місцевих бюджетів Програми «U-LEAD з Європою».

Нагадаємо, що 4 квітня звіт про проведення оцінки фінансового менеджменту було презентовано команді Баранівської ОТГ.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини