Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Більше 3 тисяч багатодітних родин області отримають додатково від 1,7 тис грн вже в травні

Більше 3 тисяч багатодітних родин області отримають додатково від 1,7 тис грн вже в травні

13-05-2019
Кожна багатодітна родина, котра має хоча б одну дитину віком до 6 років, має право на додаткову фінансову підтримку від держави.

З квітня місяця 2019 року запровадили новий вид соціальної допомоги для багатодітних сімей. На Житомирщині цим правом може скористатися майже 10 тисяч родин.

З 1 квітня 2019 року держава виплачуватиме родинам, в яких троє та більше дітей, по 1700 грн щомісяця. Така фінансова допомога надається на кожну третю та наступну родину в сім’ї до досягнення нею 6-річного віку.

За інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, на Житомирщині проживає близько 10 тисяч багатодітних родин, які можуть скористатися вищезазначеною державною підтримкою.

Житомирський обласний центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат повідомляє, що вже здійснили нарахування такої соціальної допомоги для 3 тис. 160 багатодітних родин. Вже в травні ці сім’ї отримають кошти. На ці цілі на райони перерахували 12 млн 913 тис. грн.

Як оформити допомогу на дитину багатодітним родинам?

Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися у найближче відділення соціального захисту населення і написати заяву на отримання грошей.

Департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА повідомляє, що органи соціального захисту вже готові приймати заяви від багатодітних родин Житомирщини. При собі потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї, без якого оформити допомогу буде неможливо, та свідоцтва про народження дітей.

Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

Навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши безповоротно 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину.

Нагадаємо, що з вересня 2018 року кожній родині, в якій з’явився новонароджений, безкоштовно видається пакунок малюка з необхідними в перший період життя дитини речами.

З січня 2019 року держава надає грошову компенсацію на послугу няні. Сім’я, яка оформила «муніципальну няню», безповоротно щомісяця отримує ще 1 626 гривень.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини