Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Комітет виборців України: виборча кампанія стартувала з цукром, ліками і дитячими майданчиками

Комітет виборців України: виборча кампанія стартувала з цукром, ліками і дитячими майданчиками

28-05-2019
КВУ повідомляє про масову роздачу громадянам товарів та послуг від імені потенційних кандидатів у народні депутати в низці одномандатних округів.

Такі випадки мали місце в Луганській, Одеській, Полтавській, Житомирській областях. Як правило роздача товарів здійснювалася від імені благоднійних фондів, пов’язаних із народними депутатами. Така активність проводилася й раніше, однак із початком виборів вона суттєво активізувалася.

Так, 24 травня в Луганській області в місті Сєвєродонецьк громадянам безкоштовно роздавали цукор від імені народного депутата С. Шахова. Товари роздавали в пакетах із символікою партії «Наш Край».

За інформацією місцевих ЗМІ в Одеській області в одному з округів пенсіонерам роздавали ліки від імені народного депутата Г. Чекіти. Набір медикаментів включав валеріанку, перекис водню, бинт, вату, цитрамон, активоване вугілля. Разом із ліками виборцям роздавали лист із зображенням народного депутата.

Народний депутат А. Вітко привітав школярів Малоперещепинської ЗОШ І-ІІІ на Полтавщині зі святом останнього дзвоника та подарував шкільні м’ячі.

25 травня у Житомирі за ініціативи народного депутата Б. Розенблата відкрили інклюзивний спортмайданчик. Нардеп разом із місцевою владою був присутній на його відкритті. Цікаво, що майданчик, за інформацією ЗМІ, було встановлено за кошти державної субвенції. Однак на ньому розміщено напис: «Спортивний інклюзивний майданчик встановлений за ініціативи народного депутата Борислава Розенблата».

25 травня у місті Коростень за підтримки Благодійного фонду Сергія Пашинського до дня міста було організовано спортивні змагання зі стритболу та воркауту, конкурс дитячих візочків та конкурс карооке для дітей. Учасники отримали призи від Фонду. Зокрема, учасники одного з конкурсів отримали квитки до аквапарку в Києві для всієї родини, а переможець отримав грошовий приз.

Попри те, що такі дії юридично не є підкупом виборців, оскільки політики, від імені яких роздаються товари чи послуги, не є офіційно зареєстрованими кандидатами в народні депутати, КВУ вказує на недоброчесність подібної діяльності і закликає потенційних кандидатів відмовитися від фінансового стимулювання виборців в будь-яких формах.
Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини