Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
    У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

    Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
    Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

    У Житомирі, Україні та й...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

Новини
Проект Баранівської міської ради переміг у конкурсі малих грантів

Проект Баранівської міської ради переміг у конкурсі малих грантів

26-06-2019
Проєкт «Створення універсального ігрового простору для дітей» Баранівської міської ради переміг у конкурсі малих грантів DREAMactions 3.0.

Ідея передбачає створення на базі багатофункціонального центру реабілітації універсального ігрового майданчика для дітей, у тому числі для дітей з обмеженнями фізичними можливостями. Наразі у центрі 136 дітей, які потребують такого майданчику.

Нагадаємо, що з 1 квітня по 31 травня відбувався приймання проєктів на конкурс малих грантів DREAMactions 3.0, який організовує CANactions School та WNISEF. Всього подали 182 заявки від об'єднаних територіальних громад з 23 областей України, з яких 65—територіальні громади сільського типу, 56—громади селищного типу, 59—громади міського типу.

Мета конкурсу — підтримати об'єднані територіальні громади в реалізації практичних урбаністичних проєктів задля підвищення якості та умов життя громад. Конкурсом передбачено надання грантів у розмірі до 100 000 грн кожному з переможців, які були обрані журі.

Проекти-переможці конкурсу:

«Шацька експедиція» (Шацька селищна об'єднана територіальна громада, Волинська область. Переосмислення політики використання природних ресурсів національного значення у громаді і розробка нового підходу до проєктування у важливих екологічних зонах через спеціально організовану "експедицію" на прикладі обраного відпочинкового маршруту навколо Шацьких озер (поблизу села Гаївка).

«Центр вивчення іноземних мов» (Комишанська сільська об'єднана територіальна громада, Сумська область). Створення центру вивчення іноземних мов, який буде забезпечений необхідним сучасним обладнанням та літературою для вивчення мов.

«Інша КРАМниця-соціальний Profit-room» (Теребовлянська міська об'єднана територіальна громада, Тернопільська область). Створення в Теребовлянській громаді нової платформи-інкубатора для розвитку підприємництва, навичок комунікації та соціальної адаптації осіб зі складними життєвими обставинами у вигляді неформатної крамниці, що об'єднає сім'ї різного майнового стану для взаємної підтримки: адресної допомоги речами та наставництва.

«Створення універсального ігрового простору для дітей» (Баранівська міська об'єднана територіальна громада, Житомирська область). Створення на території багатофункціонального центру реабілітації універсального ігрового майданчика для дітей, у тому числі для дітей з обмеженнями фізичними можливостями (наразі у центрі 136 дітей).

Переможці отримають:

фінансування в межах визначеного бюджету;

консультативну підтримку в рамках проєктів;

висвітлення проєкту на всіх етапах реалізації Організаторами та медіа-партнерами Організаторів;

досвід втілення цікавих та актуальних проєктів міського перетворення з прозорим та зрозумілим механізмом реалізації;

можливість проведення публічних заходів для обміну досвідом реалізації проєктів за підтримки Організаторів.

Велика кількість проєктних заявок була присвячена питанням організації чистого довкілля, запровадженню систем роздільного збирання та вивозу сміття, вихованню екологічної свідомості мешканців громад. Через велику увагу до таких нагальних проблем Організатори Конкурсу вирішили провести воркшоп з питань сортування, переробки та утилізації твердих побутових відходів для координаторів 24 проектів із яких 4 проекти громад Житомирщини

«Запровадження роздільного сортування твердих побутових відходів у місті Олевськ» (Олевська міська ОТГ, Житомирська область)

«Прибери сміття—збережи довкілля» (Вчорайшенська ОТГ, Житомирська область).

«Чисте довкілля—успішна громада» (Гришковецька селищна ОТГ, Житомирська область).

«Організація роздільного збору ТПВ у загальноосвітніх школах та найбільш відвідуваних громадських місцях» (Новоград-Волинська міська ОТГ, Житомирська область).

Презентація результатів Конкурсу відбудеться у листопаді 2019 року.

Житомирський ЦРМС

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини