Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
За показником стягнення аліментів Житомирщина лідирує серед інших регіонів

За показником стягнення аліментів Житомирщина лідирує серед інших регіонів

10-07-2019
З-поміж інших областей Житомирщина вийшла у лідери за показником стягнення аліментів. Про це під час прес-конференції сказав начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Петро Данилишин, підсумовуючи роботу органів юстиції за І півріччя 2019 року.

«Станом на початок липня в органах державної виконавчої служби області на виконанні перебувало 22,7 тисяч рішень про стягнення аліментів, – зазначив Петро Данилишин. – Всього за І півріччя державними виконавцями на користь дітей області стягнуто 120,9 млн грн аліментів. Такого показника вдалося досягти завдяки ефективним важелям примусового впливу на безвідповідальних батьків, передбачених двома пакетами законів #ЧужихДітейНеБуває. Додатково діти отримали 3 млн грн від штрафів, які сплатили їхні батьки-боржники залежно від суми та тривалості терміну заборгованості: понад 1 рік – 20%, 2 роки – 30%, більше 3 років – 50%».

Крім того, дітям було перераховано майже 236 тис. грн за виконання злісними неплатниками аліментів суспільно корисних робіт.

Укладення Міністерством юстиції України у січні 2019 року з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці двох меморандумів про співробітництво, сказав керівник Управління державної виконавчої служби, дали поштовх співпраці територіальних органів державної виконавчої служби з міськими й районними філіями обласного центру зайнятості, а також з Управлінням Держпраці. Наразі 85 боржників звернулися до центрів зайнятості в регіоні, з них понад 60 – ті, кого Феміда зобов’язала фінансово утримувати своїх дітей. Працевлаштовано (на робітничі професії) 33 боржників, майже половина з яких – це неплатники аліментів.

Ліквідація заборгованості з виплати заробітної плати – ще один важливий напрямок діяльності органів державної виконавчої служби Житомирщини. За словами заступника начальника Управління державної виконавчої служби – начальника відділу організації та контролю за виконанням рішень Головного територіального управління юстиції Дмитра Фещенка, з початку нинішнього року державні виконавці стягнули з підприємств понад 3,6 млн грн заборгованої заробітної плати на користь 532 працівників.

Загалом з початку дії кампанії зі стягнення заборгованості із заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, що стартувала у квітні торік, державними виконавцями стягнуто майже 11 млн грн та забезпечено виплату 2,3 тис. працівникам заборгованих коштів.

Наразі до найбільших в області підприємств-боржників із заробітної плати увійшли дочірнє підприємство «Житомирський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» з боргом 2 959 010 грн, ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» із заборгованістю 1 979 916 грн, Поліське державне підприємство геодезії, картографії та кадастру «Поліськгеодезкартографія» (1 225 532 грн).

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини