Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Бердичівлянку ошукав «консул» сусідньої держави

Бердичівлянку ошукав «консул» сусідньої держави

16-07-2019
Правоохоронці щотижня реєструють випадки ошуканств за схемою «допоможіть» уникнути відповідальності близьким чи рідним, заплативши відкупне. Днями бердичівлянка повірила шахраєві, який назвався консулом іншої держави.

Увечері 15 липня до поліції звернулась 58-річна жителька м. Бердичева із повідомленням про шахрайство. Жінка розповіла, що кілька годин тому до неї на мобільний зателефонував незнайомець, який назвався консулом сусідньої держави. За словами співрозмовника, її син, який дійсно нині перебуває за кордоном, потрапив у кримінальну історію. Аби уникнути неприємностей, чоловік запропонував жінці сплатити певну суму на вказаний ним рахунок. Тільки здійснивши переказ у 2 тисячі гривень, заявниця зателефонувала синові та зрозуміла, що її ошукано.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) триває встановлення особи, причетної до злодіяння. Разом з тим, поліцейські зазначають, що повідомленням про проблеми у рідних, які можна вирішити за допомогою «добродіїв», ні в якому разі не можна вірити. До того ж, слід пам’ятати, що залагоджувати такого роду неприємності за допомогою грошей – це злочин.

Відтак поліцейські звертаються до жителів Житомирщини із застереженням:

- у разі, якщо вам повідомляють про затримання рідної людини за вчинення правопорушення, уточніть усі відомості, у тому числі й відділок, в якому знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до чергової частини поліції або до представництва іншої держави, якщо це стосується рідних за кордоном, з’ясуйте всі обставини та повідомте про вимагання грошей;

- спробуйте зв’язатись з людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідними, друзями, сусідами тощо та дізнайтеся, чи все з ними гаразд;

- жодним чином не погоджуйтесь на умови незнайомців, особливо якщо вони вимагають терміново сплатити гроші за нібито звільнення рідної людини від відповідальності. Відразу повідомте до поліції, адже вас намагаються ошукати!

- ніколи не передавайте гроші, призначені нібито для відшкодування збитків потерпілим або лікування, незнайомим людям. Усі питання майнового характеру вирішуйте через фінансові установи, за потреби, обговоривши це з близькими.

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Джерело статті: РІО Бердичів

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини