Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
З початку року 18 безробітним з Житомирської області виплатили 750 тис. грн на відкриття бізнесу

З початку року 18 безробітним з Житомирської області виплатили 750 тис. грн на відкриття бізнесу

15-08-2019
Упродовж січня-липня 2019 року за сприяння служби зайнятості в Житомирській області зареєструвалися як підприємці 18 безробітних.

Про це 13 серпня повідомив Житомирський обласний центр зайнятості.

«Вони пройшли попереднє навчання, захистили бізнес-план та отримали одноразово належну суму допомоги по безробіттю. Середній розмір виплат одній людині склав близько 42 тис. грн. Загальна сума коштів, профінансованих зі страхового фонду на випадок безробіття, для сприяння у започаткуванні безробітними підприємницької діяльності за 7 місяців поточного року склала понад 754 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що пріоритетне право в отриманні одноразової виплати допомоги по безробіттю надається демобілізованим військовослужбовцям-учасникам АТО, внутрішньо переміщеним українцям, особам з інвалідністю та іншим соціально вразливим категоріям громадян.

Серед 18 підприємців, які зважились на зайняття бізнесом та скористались допомогою служби зайнятості, – 11 колишніх військовослужбовців, які брали участь в АТО (ООС), чотири особи з інвалідністю, двоє внутрішньо переміщених громадян, одинока мати, яка має на утриманні двох дітей, та людина поважного віку, якій до настання права на пенсію залишилося менше 10 років.

Види діяльності, за якими безробітні цьогоріч започаткували власну справу, – найрізноманітніші. Це, зокрема, надання послуг мобільного харчування, ремонт меблів і домашнього начиння, надання послуг з перевезення, ремонт комп'ютерів і периферійного устаткування, ветеринарна діяльність, лісопильне та стругальне виробництво, переробка та консервування фруктів і овочів, роздрібна торгівля тощо.

У Центрі зайнятості наголошують: зареєстрованим безробітнім з числа застрахованих осіб, яким виповнилося 18 років, та які не можуть бути працевлаштовані за сприяння служби зайнятості протягом одного місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, за їхнім бажанням, допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності.

Перевага в отриманні одноразової виплати допомоги по безробіттю надається категоріям громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванні (ст.14 Закону України «Про зайнятість населення»).

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини