Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирщина забезпечена вакцинами проти дифтерії

Житомирщина забезпечена вакцинами проти дифтерії

29-10-2019
У Житомирській області є запас вакцин проти дифтерії – понад 125 тисяч доз різних вакцин як для дітей, так і дорослих є в наявності у медзакладах.

Крім цього, на Житомирщині зберігається 6 флаконів дифтерійного антитоксину, які надійшли нещодавно від ВООЗ.

Про це повідомив заступник начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський.

За його словами, наразі в області наявні 52750 доз вакцини АКДП (вакцини з кашлюковим компонентом для дітей), 6600 доз АДП (вакцини з анатоксином дифтерійно-правцевим для дітей) та 66500 доз АДП-М (вакцини з анатоксином дифтерійно-правцевим зі зменшеним вмістом антигену дітям після 16 років та дорослим).

«Також на зберіганні на Базі спецмедпостачання зберігається 6 флаконів дифтерійного антитоксину, які отримала Житомирщина в рамках гуманітарної допомоги від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Дифтерійний антитоксин використовується для лікування та вводиться при підозрі захворювання людини на дифтерію. Кількість флаконів, які потрібно буде ввести, залежить від ступеня тяжкості хвороби», – зазначив Сергій Березовський.

Нагадаємо, що дифтерія – це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом та призводить до запалення переважно слизових оболонок ротоглотки, загальною інтоксикацією й ураженням серцево-судинної та нервової систем.

Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень вакцинація дітей, згідно з Календарем профілактичних щеплень, і ревакцинація дорослих (кожні 10 років).

Завдяки щепленню в організмі створюється антитоксичний імунітет проти дифтерії (правця), наявність якого практично ліквідує небезпеку розвитку важких форм дифтерії та допомагає зменшити захворюваність.

Згідно з національним Календарем профілактичних щеплень, для вакцинації дітей проти дифтерії, кашлюку, правця на 1 році життя можуть використовуватися вакцини як з ацелюлярним (АаКДП), для ослаблених дітей, так і з цільноклітинним (АКДП) кашлюковим компонентом. Ці вакцини використовуються для щеплення дітей до 6 років 11 місяців 29 днів.

Вакцинація АКДП (АаКДП) вакциною здійснюється у: 2 місяці (перше щеплення), 4 місяці (друге щеплення), 6 місяців (третє щеплення). У 18 місяців проводиться ревакцинація.

Ревакцинацію проти дифтерії та правця у 6 років проводять анатоксином дифтерійно-правцевим (АДП), наступну у 16 років — анатоксином дифтерійно-правцевим зі зменшеним вмістом антигену (АДП-М).

Щеплення дітей до 7 років з порушенням Календаря призначаються лікарем з такого розрахунку, щоб дитина встигла одержати чотириразове щеплення проти кашлюку до 6 років 11 місяців 29 днів. У разі неможливості отримати 4 дози вакцини проти кашлюку дитиною до 6 років 11 місяців 29 днів вводять стільки доз, скільки дитина встигне отримати до виповнення їй зазначеного віку.

Дітям, старшим 7 років, та дорослим, які раніше не були щеплені або не мають даних щодо вакцинації, проводять щеплення АДП-М триразово. Ревакцинація дітей віком 15–18 років, які отримують щеплення поза цим Календарем, здійснюється з мінімальним інтервалом у 3 роки після останнього щеплення для профілактики дифтерії та правця.

Першу планову ревакцинацію дорослих за віком та епідпоказаннями, які раніше були щеплені, проводять АДП-М у віці 26 років з подальшою плановою ревакцинацією АДП-М з мінімальним інтервалом 10 років від попереднього щеплення АДП-М.
Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини