Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Поліція Житомирщини нагадує про найпоширеніші шахрайські схеми області

Поліція Житомирщини нагадує про найпоширеніші шахрайські схеми області

29-10-2019
Загальновідома схема «ваш син у поліції» або «ваш син потрапив у ДТП» набуває нових форм: дедалі частіше подібні дзвінки надходять людям, родичі яких знаходяться за кордоном і з ними немає змоги зв’язатись саме цієї миті. Однак зміст таких схем залишається тим самим: з вас просто видурюють грошові збереження.

Будьте обачними і не довіряйте сумнівним телефонним новинам про халепу з рідними людьми від незнайомих абонентів!

Одразу дві подібні історії зареєстровані поліцією Новограда-Волинського упродовж минулої доби, 28 жовтня.

Близько 15-ї години до правоохоронців звернулась 80-річна звягельчанка, яка пожалілась на ошуканство. Як з’ясувалось зі слів бабусі, годину тому у своєму помешканні вона віддала незнайомому чоловікові 10 тисяч гривень на лікування онука у… Єгипті. Про його несподівану хворобу під час відпочинку в екзотичній країні телефоном літній жінці повідомив якийсь чоловік ще за чверть години до цього. Гроші були потрібні терміново, тож «добродій» домовився про те, що схвильована бабуся «допоможе онукові», передавши йому чим найбільшу суму.

Уже за годину до поліції з аналогічною історією звернулась ще одна 81-річна жителька райцентру. «На одужання» синові, який проживає у Росії, звягельчанка передала майже 8 тисяч гривень незнайомцем, який після відповідної телефонної розмови з’явився на порозі її оселі. Уже за кілька годин після того бабуся дізналась, що насправді жодних подібних проблем зі здоров’ям у її рідного сина немає і допомоги літньої матері він не потребував.

За обома фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ, у рамках яких встановлюються усі обставини та причетні до ошуканств особи.

– Це ми тільки думаємо, що сторонні особи нізвідки не можуть дізнатись про нас і спосіб нашого життя. Найпростіший приклад: сучасні люди насправді багато відомостей про себе викладають у соцмережах в Інтернеті й одразу ж ця інформація стає загальнодоступною: і про походження, і про місцеперебування, і про багатьох близьких і далеких родичів. Якщо задатися відповідною метою, про ту чи іншу людину з інтернет-сторінок можна зібрати всі необхідні відомості й використати їх проти когось із близького оточення цієї особи. І це лише один вид джерела інформації, - коментує начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Олександр Петрущенко.

Зважаючи на такі ризики, поліцейські радять громадянам фільтрувати й обмежувати інформацію для публікації на загал. Не підставляйте ні себе, ні рідних надмірними деталями зі свого життя. Поясніть вашим бабусям і дідусям, які проживають окремо, що звернення про допомогу до них має надходити не від сторонніх незнайомих людей по телефону. У разі чого про халепу їм розкажуть близькі люди з оточення дорослих дітей чи онуків.

Запам’ятайте самі і попередьте своїх літніх батьків: якщо невідомі вам нав’язують відомості про проблеми, які вирішуються передачею комусь грошей, – телефонуйте до поліції за номером 102, вас намагаються ошукати!

Відділ комунікації поліції Житомирської області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини