Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Суд виніс вирок водієві, який на Київській у Житомирі «прокатав» патрульного на капоті

Суд виніс вирок водієві, який на Київській у Житомирі «прокатав» патрульного на капоті

30-10-2019
У Житомирі до двох років обмеження волі засудили 33-річного чоловіка, який, порушивши правила дорожнього руху, втікав від патрульного і травмував його.

Про це 30 жовтня повідомив пресцентр Корольовського районного суду м. Житомира.

У судді нагадують обставини події.

«Молодий чоловік вночі рухався на автомобілі марки Honda Accord по вулиці Київській у м. Житомир. Номерний знак не освітлювався, а тому був зупинений працівниками Управління патрульної поліції м. Житомир у зв'язку з порушення Правил дорожнього руху, а саме пункт 2.9.в (неосвітлений (у темну пору доби або в умовах недостатньої видимості) чи перевернутий). Під час спілкування із водієм виявилося, що він перебував з явними ознаками алкогольного (наркотичного) сп'яніння, на нього було складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, в результаті чого у водія раптово виник словесний конфлікт із співробітником поліції, який перебував при виконанні своїх службових обов`язків у форменому одязі з нагрудним знаком. Замість виконати вимогу патрульного поліції вийти з автомобіля, водій запустив двигун і почав тікати», – йдеться у повідомленні.

Патрульні на службовому автомобілі з проблисковими маячками та сиреною, намагаючись зупинити автомобіль, частково перекрили рух автомобілю, своїм службовим автомобілем. У цей час водій розпочав їзду знову. Внаслідок таких маневрувань водія, лейтенант поліції впав на капот автомобіля. Тим самим водій наніс тілесні ушкодження поліцейському, у вигляді крововиливу та саден на обох верхніх кінцівках, які відносяться до легких тілесних ушкоджень.

У судовому засіданні обвинувачений свою винуватість визнав повністю.

Суд оцінив викладені докази та кваліфікував його дії за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України як дії, що виразились в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв`язку із виконанням цим працівником службових обов'язків.

Вироком Корольовського районного суду м. Житомира 33-річного чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та призначено йому покарання у виді двох років обмеження волі.

На підставі частини 1 статтей 75, 76 Кримінального кодексу України чоловіку встановили іспитовий строк – 1 рік. Якщо протягом цього часу він не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки (періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган із питань пробації про зміну місця проживання та роботи), то призначене покарання відбувати не буде.
Джерело статті: Житомир.info

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини