Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
У центрі Житомира та на Польовій збільшили тиск води

У центрі Житомира та на Польовій збільшили тиск води

26-12-2019
Співробітники водоканалу 24 грудня ввели в експлуатацію магістральний трубопровід житомирського водогону, який проходить по правому березі Тетерева в селі Зарічани.

За словами фахівців, підключення цієї ділянки значно підвищить тиск води у кранах одразу в кількох районах міста.

«В даному приямку ми не бачимо нової труби, яку всі хотіли би тут побачити. В цьому році всі прекрасно розуміють, що люди хочуть провести Новий рік з нормальним тиском в кранах, але останнім часом через відключення даної гілки тиск в Житомирі впав. Саме тому було вирішено зупинити роботи по прокладанню мережі. З’єднання проведено в камері, яка знаходиться за 400 метрів звідси і дана труба відновлюється. Після підключення такі райони, як центральний та промисловий відчують підвищення тиску. Але можна сказати, що це тимчасово, на новорічні свята. Після цього на цій гілці знову буде припинено водопостачання, знову ця нитка буде обрізатись. І роботи продовжаться далі», - розповідає інженер технічного нагляду Дмитро Ковальчук.



Загалом, за 2019 рік в Житомирі виконана суттєва частина реконструкції водогону і прокладено кілька кілометрів нових труб.

«Вибрані найбільш аварійні мережі у 2019 році практично закінчені роботи по реконструкції мереж на ділянці №14, яка проходить від водоканалу, від вулиці Чуднівської, по Чумацькому шляху в напрямку Островського до вулиці Західної. Там всі роботи по мережам великого діаметру закінчились. Залишилось лише підключення будинків. Виконано 1600 метрів. На даній ділянці, на якій ми знаходимось. Виконано замін мереж близько 700 метрів. Всього ділянка - майже 3000 метрів», - каже інженер технагляду.

Вже після різдвяних свят роботи з реконструкції мереж водопостачання відновляться. За оцінками фахівців, на місто може чекати ще кілька відключень від водопостачання, бо без цього виконання певних видів робіт просто неможливе.

«Не хотілось би цього казати, але так. Реконструкція не може проходити без відключення мереж, без падіння тиску в системі. Всі знають стан мереж на сьогодні. Всі їздять транспортом по місту і бачать, що бригади водоканалу постійно проводять якісь ремонти і вдень і вночі. Вони їх просто латають», - зауважує Дмитро Ковальчук.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини