Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Житомирська триатлетка Анна Абдулова: Спорт - це така сам робота із повною зайнятістю

Житомирська триатлетка Анна Абдулова: Спорт - це така сам робота із повною зайнятістю

27-12-2019
Спортсмен – це така ж професія, як і будь-яка інша: люди отримують за це заробітну плату, вони тренуються та готуються до змагань. Наскільки вигідно, привабливо та престижно бути професійним спортсменом в Україні розповіла Житомир.інфо відома житомирська триатлетка Анна Абдулова.

- Якщо говорити в загальному, то, я вважаю, що спортсмен – це взагалі окрема категорія людей. І це справді робота із повною зайнятістю, ми справі витрачаємо і по вісім годин на тренування. Тобто, повний робочий день, як і в інших людей, але більше він пов’язаний саме із фізичною роботою. Зараз спортсменів цінують трохи більше, але в Україні, якщо говорити про професійних спортсменів ставлення не надто змінилось. Саме з боку держави ставлення.

Це виражається у фінансуванні?

- Так, саме фінансової підтримки держави із кожним роком стає все менше і менше. Якщо говорити про мій вид спорту, про триатлон, то це відчувається з кожним роком все гостріше та гостріше.

Загалом, скільки коштує підготувати та відправити спортсмена на змагання?

- Це, звісно, залежить від рівня спортсмена. Якщо ми говоримо про членів збірної України, людей, котрі представляють країну на міжнародному рівні, на чемпіонатах Європи, на чемпіонатах світу, етапи, кубки, то сума справді є значною. Бо триатлон – це дорогий вид спорту, не будемо приховувати. Починаючи з велосипеда, кросівок, які потрібно міняти доволі часто, і вони не коштують дешево. Певно, держава дає мінімум, якого не вистачає по суті ні на що. І якщо спортсмен проходить відбір на ту ж Олімпіаду, яка буде в наступному році, то в цілому в рік потрібно тисяч 20-30 тисяч доларів на одну людину. Сюди входять і збори в теплих країнах. Чому в теплих, бо по суті в нас півроку зима, а триатлон – це літній вид спорту, і нам постійно потрібно кататись на велосипеді. Тому підготовка підходить найчастіше в якійсь теплій країні. Потім і виїзди на змагання, харчування, інвентар та обладнання. Тому і виходить така середня сума. А якщо ще враховувати ранні старти та пізні старти, то сезон в триатлоністів починається, грубо кажучи, в березні і закінчується в листопаді, то ці перші місяці – це поїздки в дальні країни: Нова Зеландія, Японія, Перу. Думаю, ви розумієте, скільки коштує приблизно полетіти туди, там зупинитись і виступити. Це мінімальні затрати, але держава цього не покриває.

Зважаючи на труднощі, в чому полягає мотивація професійного досвіду? Наприклад, із вашого досвіду?

- Я не можу говорити за всіх, лише за себе. Думаю, що професійні спортсмени – це дуже амбітні люди, які ставлять перед собою амбітні цілі. І навіть попри те, що немає якоїсь підтримки ззовні, ми все одна стараємось йти до своїх цілей. І життя змушує придумувати різні способи, щоб до цих цілей та задач дійти. Тому секрет – вже давно не секрет: потрібно не здаватись, а робити свою справу, навіть якщо тебе мало хто підтримує.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини